SONGÜL KONAR

Başkan Ünsal, İpsala’da şu an bir köyün karantinada olduğunu diğer köylerde karantinaların sona erdiğini söyledi.

Ünsal açıklamasında, artık vatandaşın bilinçlenmesi gerektiğini, bu işin şakası olmadığının vurgusunu yaptı.

“İPSALA İÇİN KORONAVİRÜS ŞİKÂYET HATTI KURDUK”

İlçede her yerin kapalı olmasıyla birlikte vakarlın ev gezilerinden kaynaklı olabileceğini ifade eden Ünsal, sözlerine şöyle devam etti: “İpsala’da vakalar stabile döndü, vakalar çok yüksek gelmiyor ama düşününce yine de çok. Her yer kapalı olduğu için vakalar büyük ihtimal ile ev gezmelerinden kaynaklanıyor. İpsala için koronavirüs şikâyet hattı kurduk. Vatandaşlarımızı sık sık uyarıyoruz. Ev ziyaretleri yapmayın. Bu işin şakası yok, bunu sürekli tekrar ediyoruz, virüs yüzünden ölen eşimiz, dostlarımız var. Sadece yaşlıları değil, genç insanlarımızı da kaybediyoruz. Sıkıntı çok ama insanlarımızı buna bir türlü alıştıramıyoruz. Bahar ayları geldi, insanlarımızda bir gevşeme mevcut. İşi bir türlü çözemiyoruz. Halkımız yavaş yavaş bilinçlenmeli.”

“HER ŞEY VATANDAŞIMIZIN KENDİSİNDE BİTİYOR”

Belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade eden Abdullah Naci Ünsal, “İlçemizde bir köyümüz karantinada. Diğer köylerimizin çoğu açıldı. Şu an Aliçopehlivan Köyü’müz karantinada. Esetçe ve Sarpdere Köyümüz karantinadan çıktı. Belediye olarak çalışmalara ve uygulamalarımıza sürekli devam ediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Uyarılarımızı bizzat yapıyoruz ama insanlara ne kadar yasak koyarsanız koyun, tüm yasaklar insanlarımıza tatlı geliyor. Yine de her şey vatandaşımızın kendisinde bitiyor, bilinçlenmeleri lazım. İnsanlarımıza anlatıyoruz, gösteriyoruz, bu işin şakasının olmadığını söylüyoruz. Bu Mutant virüs çok hızlı yayılıyor, durdurulacak gibi de değil. Bir önceki virüs bu kadar hızlı bulaşmıyordu. Yine karantinalar olmuştu ama bu kadar hızlı bulaşmalar yoktu. Şimdi bir evde bir kişide varsa tamamında çıkıyor, daha önce herkeste birden çıkmıyordu. Bu durum daha sıkıntılı. Elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ ŞEY İNSANLARIN BİLİNÇLENMESİ BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Komşu ziyaretlerinin gizli gizli de olsa devam ettiğini ifade eden Ünsal, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İnsanları artık bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü yolları dezenfekteden apartman boşluklarına kadar her yeri dezenfekte ediyoruz. İlaç konusunda sıkıntımız yok. İnsanlar ne istiyorsa yapıyoruz ama insanlarımızı bilinçlendiremeyince sıkıntı oluyor. Komşulara ziyaretler oluyor, gizli gizli de olsa gidiliyor. O aşamada başarı yakalayamıyoruz. Vatandaşlar için ihbar hattı verdik, komşu ziyareti görürseniz ihbar edin, bu işi ciddiye alın diye. Herkesin kapanacağım korkusu var, ölüm korkusu yok. Apartmanı karantinaya alırlarsa ben ne yaparım derdinler ama ben yakalanırsam nasıl atlatırım derdinde değiller. Şu an yapabildiğimiz şey o, çünkü önlemlerle zor oluyor. Yaptığımız her şeyi sonuna kadar yapıyoruz ama istediğimiz tam olmuyor. En önemli şey insanların bilinçlenmesi başka bir şey değil. Çünkü çok ciddi bir konu, şakaya alınacak bir şey değil.”