Ünver Bilişim Sahibi Mümin Ünver, yaptığı açıklamada, çağımızın gereği olarak hemen hemen herkesin artık bir internet kullanıcısı olduğunu ve bir çok işletmenin bir web sitesi olduğunu söyledi.

.Neredeyse tüm işlerin ve bir çok alışverişin artık web siteleri üzerinden yapılmaya başlandığını belirten Ünver: “Mesela fatura ödeme, ders dinleme, müzik dinleme, film izleme, bilgi edinme, ürün alma, ürün satma gibi daha bir çok işi web siteleri sayesinde halledebiliyoruz. Hal böyle olunca da interneti hayatımızın her yerinde yanımızdan ayırmıyoruz. Arkadaşlarımızla sohbet ederken bile artık interneti kullanıyoruz, güzel anlarımızı sosyal medya üzerinden arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Artık internetten küçükten büyüğe herkesin ilgi odağı olmayı başarmış durumda” dedi.

1-0 ÖNDE BAŞLARSINIZ

 İnsanların bu kadar dikkatini çekip internete bağlayan web sitelerinin özellikleri hakkında bilgi de veren Ünver, şunları söyledi: “Öncelikle bir web sitesinin amacı çok önemlidir. Amacı ve bir hedefi olmayan bir web site zamanla internet aleminde kaybolmuş izini kaybettirmiştir. Eğer web sitenizin bir amacı ve hedefi olursa atacağınız her adım ona göre olacaktır ve en önemlisi neyi niçin yapacağınızı biliyor olursunuz. Bu da web sitenizin düzenli bir takipçi olmasına yarar sağlayacaktır. Web sitenizi oluştururken diğer bir önemli nokta ise web sitenizin tasarımıdır. Şu an piyasada web tasarım yapan birçok firma var ve bu işte ciddi anlamda maddiyat konuşur. Web sitesi tasarımına bu kadar rağbet edilmesinin sebebi ise kuşkusuz web sitesinin kişinin ve kurumun kimliği gibi algılanmasıdır. İnsanlar sizin adınızı duyduğu anda sizi ilk araştıracakları yer internetteki web sitenizdir. Çoğu firma web sitesi olmadığı için ciddiye bile alınmayarak baştan kullanıcılarını kaybederler. Oysa iyi bir web sitesi olan ve doğruyu bilgiyi sunan firmalar daima bu ciddi rekabet ortamına 1-0 önde başlarlar.”

WEB TASARIMI YAPARKEN ÇOK DİKKATLİ OLMALI

Sadece bir web sitesi sahibi olmanın yeterli olmadığını aynı zamanda kullanıcıların dikkatini çekebilmek için güvenilir ve özgün olmasının da kullanıcılar için oldukça önemli olduğunu da kaydeden Ünver: “Eğer web sitenizin tasarımını baştan savma bir şekilde yaparsınız kullanıcılar da sizi pek ciddiyete almayacaklardır. Bu yüzden web tasarımı yaparken çok dikkatli olmalı ve titiz çalışmalısınız. Kullanıcıların neyi sevip sevmeyeceğine karar vermeli insanların hoşnut olacağı içeriği ve doğru olanı insanlara sunmalısınız. Bu sayede insanlar size güvenir ve sizin sunacağınız bilgiden şüphe duymaz. Web sitenizin tasarımı aşamasında diğer dikkat etmeniz gerek şey ise web sitenin düzenidir. Yani içeriğin nasıl ve nerde kullanıcıyı daha çok etkileyeceğine karar vermeli ona göre bir adım atmalısınız. Çünkü kullanıcılar belli bir düzeni olmayan ve karma karışık bir düzende sunulan web sitenizin tasarımını beğenmeyeceklerdir ve bu da zamanla kullanıcıyı kaybetmenize neden olacaktır. İnternet sitenizin tasarımında renk ve yazı seçimi de oldukça önemlidir. İnsanların gördükleri ve okudukları onları etkilemeli diğerlerinden farkınız olduğunu web sitenize girdiği ilk anda hissetmeliler. Bu sayede web sitenize gelen ziyaretçi sayısı artacak ve daha geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlayacaksınız. Bu da hem firmanız hem de kişisel açıdan saygınlığınızın artmasına sebep olacaktır. Web sitesi tasarımını oluştururken dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise kesinlikle doğru olan bilgiyi web sitenizde paylaşmanızdır. Bir kere dahi olsa web sitenizde yanlış ve ya doğruluğu tartışılan bir bilgi sunduğunuzda web sitenize karşı güven duygusu azalacak insanlar web sitenizi ziyaret etmekten vazgeçeceklerdir” diye konuştu.