Kurtuluş Caddesi esnafı önceki gün başlayan ziyaretlerine bugün de devam etti ve Keşan TSO’yu (Ticaret ve Sanayi Odası) ziyaret etti. Dün saat 13.00 sıralarında gerçekleşen ziyarete Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ve Kurtuluş Caddesi Esnafları, Kadir Mutaf, Fatma Gürses, Orhan Koca, Mehmet Yüksel, Gülçin Coşar, Fatma Mercan, Mehmet Sarıgül, Asiye Algın, Fatih Kayhan, Bahar Yüksel katıldı. Ziyarette Kurtuluş Caddesi esnafının düzenlediği indirim günleri konuşuldu.


KEŞAN’IMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

İlk olarak söz alan Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu bu tür etkinliklerin Keşan’ın diğer caddelerinde de görülmesini istediğini aktararak, “Kurtuluş Caddesi esnafını gönülden kutlamak istiyorum. Böyle bir birlik beraberlik içerisinde, böyle güzel bir organizasyonun 5.’sini düzenliyorlar ve hakikatten her geçen yıl daha da iyi oluyor. Her geçen yıl da esnafın birlik ve beraberliği sanki büyüyor, daha da ileriye gidiyor. Allah daim etsin diyorum. Birlik beraberliğinizi de bozmasın. Kurtuluş Caddesi esnafının birlik ve beraberliğinin diğer caddelere de örnek olmasını diliyorum. İnşallah başka tarihlerde, Keşan’ın başka caddelerinde de bu tür etkinlikler oluşur ve bu şekilde festival havasında, insanların rahat alışveriş yapabileceği günler oluşur. Keşan’ımız için de hayırlı olur. Hepinizi tekrar gönülden kutluyor Allah’tan bol kazançlar vermesiniz diliyorum.”  dedi.


BÜTÜN HERKES KATILSIN

Bu kampanyanın sadece Keşan’a değil tüm Trakya’ya örnek olduğunu ifade eden Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Profesyonel alışveriş merkezleri bile bu işi sürdüremeyecek kadar zaman zaman takılıyorlar. Ben görüyorum. TEKİRA bir şeyler yapmaya çalışıyor. Cadde psikolojisi her geçen gün daha da artıyor ve bunu kazancınızı ortaya koyma zihniyetinde yapıyorsunuz, laf olsun diye yapmıyorsunuz. Daha çok kazanmak için yapıyorsunuz. Kurtuluş Caddesi’ni ticari bir gemiye benzetin,  işte o gemide herkes kazanıyor. Ama arzu ederim ki bütün herkes katılsın. Bütçesi az olsa da herkesin bir şekilde çorbada tuzu olması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım Keşan Belediyesi de olaya sıcak bakıyor. Kadir kardeşimiz içimizden biri. Sizin dertlerinizi bir yönetici olarak da algılıyor. Hepinizin huzurunda ben ona da teşekkür etmek istiyorum. Aslında başarının önemli bir payı da onda bitiyor. O, enerjisini sizlerle paylaşınca, siz de onun etrafında toplanıyorsunuz. O liderliği gösteriyor. Tebrik ederim. Bugünlerde çok ihtiyacımız var bu kampanyaya. Bu sene ilk kez 2 gün yapıyorsunuz. Hava şartları nasıl bilmiyorum ama olumlu bir durum 2 gün olması ve Cumartesi Pazar’a dağıtmanız. Bunu bütün Keşan’a yayalım diyoruz da, bütün Keşan’a olmuyor işte, yani o enerjiyi başka yerde bulamıyoruz nedense. Ancak, size katılmak isteyenler varsa katılabilirler.”  şeklinde konuştu.

BUNLARI YAPMAMIZ LAZIM

Halkı alışverişe teşvik etmek amacı ile fikirler dile getiren Helvacıoğlu, “Sizlerden 50 TL’lik ya da 100 TL’lik alışveriş yapanları biz de burada bir kampanyayla ödüllendirelim. Mesela 50 TL’lik alışveriş yapanlar bize gelsinler, birinciye buzdolabı, araba, telefon veya televizyon vs., ikinciye biraz daha küçük bir hediye, üçüncüye daha küçük bir hediye şeklinde olabilir. Yani alışverişi desteklemek adına. Bunu bir dahaki dönemde mutlaka düşünelim. Seneye ya da yılda bir kere mi olu? Adı Kurtuluş olur, başka bir şey de olabilir. Yıl içinde de yapabilirsiniz. Bunları yapmamız lazım. Sadece cadde olarak 2. döneminizde kupon sistemi yapın.”  diye konuştu.


BİRLİKTELİĞİN ORTAYA ÇIKARDIĞI BİR SİNERJİDİR

Kurtuluş Caddesi esnafı olan Kadir Mutaf, bu etkinlikte kendilerine destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ederek şunları aktardı: “Ben de başkanlarıma bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bu etkinliği odamız bünyesinde yıllar önce buradaki çalışma toplantılarımızda bugün gerçekleştirdiğimiz fikirler gündeme geliyordu. Bu fikirlerin ışığında indirim günlerinin temelleri atıldı. Keşan TSO’nun eski binasında bu fikirler atılmıştır. Bunun sonucunda Kurtuluş Caddesi esnafı olarak 5 yıl önce böyle bir alışveriş günü etkinliği yapmaya karar verdik. Tabii ki her sene yaptığımız etkinliklerde eksiklerimiz de oldu. Bazı tamamlayamadığımız konular da oldu. Her yıl bunların üstüne koyarak. Bir dahaki yıl neler yapabiliriz diye planlayarak programlayarak 5.sini düzenlemeye çalışıyoruz. Tabi bunları yaparken kaymakamlığımızın belediyemizin ve ticaret odamızın büyük desteğini alarak yapıyoruz. Kurtuluş caddesi esnafının inanılmaz gayretleri ile bu etkinlik bu yıl 5. Kez düzenleniyor. Ben öncelikle bize destek olan kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu işin emeğine her zaman emek koyan, maddi manevi destekte bulunan Kurtuluş Caddesi esnafına teşekkür ediyorum. Bu bir birlikteliğin sonucudur. Birlikteliğin ortaya çıkardığı bir sinerjidir. Bunu zaman zaman Kamuoyunda da kurtuluş caddesi esnafı da bunu yakından biliyor. Bu etkinlik nasıl yapılır diye tartışırken kamuoyunda nereye gitsek hep şöyle bir söz duyuyoruz. Bu sene kurtuluş caddesi indirim günlerinde ne var? Bu artık tüm Trakya bölgesinin dilinde ayrıca hafızalarında bir belge gibi duruyor. Biz de bu geleneksel hale gelen bu durumu bırakmak istemiyoruz. Bu etkinliği her yıl elimizden geldiğince düzenlemek istiyoruz. Özellikle başkanlarıma teşekkür ediyorum.”

ÜRETENLE BERABER KOŞMALIYIZ

Oda olarak üstüne düşen görevi yerine getireceklerini dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “Kadir Bey’e söylediğimiz gibi bize düşen ne görev varsa manevi olarak zaten yanınızdayız. O gün de beraber olacağız. Diğer düzenlemelerde de bundan sonraki yılın ikinci yarısında da çalışanın yanındayız. Üretenle beraber koşmalıyız. Koşanla beraber koşmalıyız.” dedi.

GRUP GÜNDOĞARKEN KONSERİ CADDEMİZDE OLACAK

Etkinlik hakkında bilgi veren Esnaf Kadir Mutaf sözlerine şöyle devam etti: “Bu sene beraber aldığımız kararla etkinliğimizi iki gün yapma kararı aldık. Hafta sonuna gelmesinden dolayı. Bu sene böyle denemek istiyoruz. İki gün boyunca etkinliklerimiz aynı şekilde devam edecek. Cumartesi günü caddemizde gündüz saat 14.00’te genç yazarlarımızdan Caner Yaman’ın imza günü düzenlenecektir. Akşam da Grup Gündoğarken konseri caddemizde olacak. Pazar günü de etkinliklerimiz devam edecek. Pazar gecesi yerel gruplarımızın konseri olacak. Cadde etkinliklerimiz geçen yıldan daha fazla olacak.”