AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ile birlikte Ankara'ya giden Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ve yöneticileri ile pancar üreticileri, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ile bir araya geldi.

TBMM'deki toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret öncesi Ziraat Odası yöneticileri ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti. Mecliste yapılan toplantıda ilk olarak Rafet Sezen konuştu. Sezen ülke gündemine dair gelişmeleri paylaşırken, Türk halkının birlik beraberliğini bozmak için birçok koldan saldırı olduğunu ancak buna başta Trakya halkı olmak üzere Türk halkının izin vermeyeceğini ifade etti. Daha sonra konuşan Hüseyin Boyalık da çiftçilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsederek alternatif ürün ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

SEZEN: PANCARDA KANTAR KAPATMA OLMAYACAK

Daha sonra da pancar da yaşanan kantar kapanma sıkıntısından ve kotanın arttırılması konusundan bahsetti Rafet Sezen de kantar kapatma olmayacağını ancak bölgede pancar üretiminin arttırılması gerektiğini dile getirdi.

TARIM KESİMİ MUTLAKA BİR ARAYA GELMELİ

Sezen ayrıca tarım kesiminin mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini, bu birlikteliğin hem ülkeye hem de üreticiye büyük faydasının olacağını aktardı. Kendisinin tarım komisyonunda olduğunu da ifade eden Rafet Sezen bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarını ve pancar üreticisinin sıkıntı yaşamaması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

HAMZADERE SULAMASI PANCAR ÜRETİMİNİ ARTTIRACAK

Hüseyin Boyalık da Hamzadere bölgesinde Hamzadere Sulaması’nın başlamasıyla birlikte pancar üretiminin artmaya başladığını ve bölge de pancar üretimine olan ilginin arttığını vurguladı. Rafet Sezen de bu konuyu yakından takip ettiğini ve üreticinin her zaman yanında olduğunu belirtti.

HAYVANCILIKTA BİRLİK OLUP ŞİRKETLEŞMEYE GİDİLMELİ

AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve hayvancılıkla uğraşan üretici olan Ferdi Narlı ise hayvancılıkta yaşanan ari bölge sorununun üreticiyi zor durumda bıraktığını söyledi. Rafet Sezen de ari bölge olmanın bir takım avantajlarının olduğunu ve bu anlamda her bölgeyi ari bölge yapılmasının istendiğini bu konuda gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi. Rafet Sezen ayrıca ülkeye ithal hayvan girişiyle ilgili Kapıkule'de bir karantina bölgesi kurulması için çalışma yapıldığını ifade etti. Sezen ayrıca hayvancılığın gelişmesi için ahırların koy dışına çıkarılması ve birkaç çiftçinin bir araya gelerek şirketleşmeye gitmesi gerektiğini aktardı. Hasan Şen de tarım konusundaki çalışmaları nedeniyle AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen'e teşekkür etti

MALİYE BAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜLER 

Rafet Sezen'le yapılan görüşmenin ardından Hüseyin Boyalık, Hasan Şen ve beraberindeki heyet Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yaviloğlu ile bölgemizde pancar kotası arttırımı ve ülke ekonomisi ile görüşmede bulundu. Oldukça olumlu gecen görüşmenin ardından pancar kotasının kalkmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde gerekli girişimlerin yapılacağı bildirildi.