HABER MERKEZİ

Turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Covid-19 Salgını sürecinde başlatılan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” kapsamında turizm sektörü çalışanlarının öncelikli olarak aşılanacağı geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulmuştu. Aşı uygulamasının başlamasıyla birlikte turizm sektör temsilcilerinin 2021 yılına ilişkin beklentisi de yükseldi.

“TURİZM SEKTÖRÜNE NEFES OLACAKTIR”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Urgan da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Saros Turizminin bölge ekonomisine değer katan bir potansiyele sahip olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Urgan, “Covid-19 Salgını her sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Geçtiğimiz yıl uygulanan güvenli turizm sertifikasının bölge turizmine sağladığı olumlu yansımaları gördük. Turizm çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması kararı da bu uygulamayı destekleyerek gerek yabancı gerekse yerli turist açısından olumlu karşılanacak turizm sektörüne nefes olacaktır. Getirilen sistemle turizm hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalması amaçlamakta. Bu kapsamda ilk etapta;

  • Güvenli Turizm Sertifikalı ve Bakanlık Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar)
  • Güvenli Turizm Sertifikalı ve Diğer Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar)
  • Güvenli Turizm Sertifikalı ve Bakanlık Belgeli Yeme-İçme Tesisleri (Açık olanlar)
  • Seyahat Acenteleri
  • Turizm Taşıma Belgeli ve Güvenli Turizm Sertifikalı Araçlar (her araç için iki şoför)
  • Profesyonel Tur Rehberleri (Eylemli)

olmak üzere aşı programına alınması konusunda çalışmalar başladı. Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile de entegre edilmiş olan bu sistemde işletmelere özel bir veri giriş sistemi oluşturulmuş. Sisteme veri girişi için her tesis bir tesis yetkilisi belirleyecek. Bu doğrultuda her tesis için bir kullanıcı atanmış olacak. Ad-Soyad, TC kimlik no, SGK no, Doğum tarihi, iletişim numarası, görevi, personelin ilk işe giriş tarihi ve SGK işe giriş bildirgesi gibi bilgiler tesis yetkilisi tarafından https://turizmpersoneli.tga.gov.tr/ adresi üzerinden sisteme yüklenilecek. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve destek alınması için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na ait olan 0850 24 00 119 çağrı merkezine ulaşabilirsiniz. Yaklaşan yeni turizm sezonunda da pandemi tedbirlerini uygulayarak kültürün, tarihin, yeşilin deniz-kum ve güneşle bir arada olduğu Saros’umuzda misafirlerimizi sağlıklı bir şekilde ağırlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.