AYGÜL KONAR

Bir süre önce Keşan ve İpsala'da başlatılan doğalgaz ve petrol arama çalışmaları, tüm hızıyla devam ederken, arama çalışmaları sırasında bölgedeki bazı ekili tarlalara zararlar verilmiş ve çiftçiler tarafından şikayetlere neden olmuştu.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Yoluç, şirket yetkililerinin, köylerde muhtarlar ile sorumluluk sahalarında yer alan alanlar için kendileri ile iletişime geçtiğini kaydederek, "Şirket yetkilileri, zarar verilen ekili alanların sahiplerini belirlemek için ilgili yerler ile iletişime geçiyor. Daha sonra ekili alanlara verilen zararlar, ürün alım fiyatlarına göre tespit ediliyor. Buna göre; buğday, ayçiçeği, kanola ürünlerine verilen zararlar, alım fiyatları baz alınarak tespit edilip tarla sahiplerine ödeme yapılıyor. Bu anlamda Yenimuhacir Belediyesi bölgesinde yer alan tarla sahiplerine ödeme yapılmaya başlandı" dedi.

DOMUZ ZARARI İÇİN ÇALIŞMA YAPILMALI

Sözlerinin sn bölümünde ise domuz popülasyonunun artması nedeniyle tarlalara verilen zararın da aynı ölçüde arttığına dikkat çeken Sedat Yoluç, bu konuyla ilgili yetkili mercilerin bir araya gelip zararın boyutu büyümeden ortak bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.