Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, dün yaptığı açıklamada, Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından verilen su hizmetinin belediye tarafından sağlanması konusunda birlik encümenine teklifte bulunacağını bildirdi.

ALTARNATİF OLARAK DÜŞÜNDÜK

Uslu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tesisimizde mesela bu yıl yine150 bin liraya yakın para harcadım ama ona rağmen gölette su azalınca suda koku oluşuyor. O kokudan dolayı alternatif olarak bunu düşündük. Ama birlik bize suyu verirken köyün girişindeki ana sayaçlardan geçtiği için bu da bize fiyat olarak çok yüksek geliyor.

İKİ TEKLİFİMİZ OLACAK

Buraya bizim 2 tane teklifimiz olacak. Bir tanesi normal köylere verdikleri su gibi parasını onlar toplasın, onu yapmıyorlarsa da bizim bu işe talip olduğumuzu söyledik. Çünkü araç ve yeterince personel var. Tabii bu tek taraflı bir iş değil. Buna kaymakam bey de tek başına karar verecek değil.

BİR MİLYON LİRA SU BORCUM OLUR

Bu birlikten su alan köy ve beldeler var. Bu sadece bir tekliftir. Daha önce köyler susuz kalmıştı. 6 aylığına vali bey başına beni getirmişti. Ama sonradan yine bu işi KKHGB aldı. Şimdi de bizde bu sıkıntı yine var. Beyendik büyüyor. Beyendik’te bin tane konut daha oldu.  Eğer ben birlikten suyu almaya devam edersem yıllık 1 milyon lira gibi su borcumuz olur. Çünkü beldenin girişindeki ana sayacı okuyorlar. Böyle bir teklif yaptık. Olmazsa ikinci teklifimiz aboneliği komple onlar alsın, sayaçları okusunlar, parasını toplasınlar. Tabii buna ben tek başıma karar verecek değilim. Gerekli merciler bu konuyu konuşsunlar. Eğer onaylanırsa belde ve köylere daha ucuz su gelecek.”