Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, dün yaptığı açıklamada, CHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek’in kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi.  

BELDEMİZDE YAŞAYAN HERKESİN DERDİNE DERMAN OLMAYA ÇALIŞTIK

İlk önce Örnek’in “Sayın Nuran Uslu, <İki Beyendik kurmuş> bölücülük, ayrıştırmak sizin işiniz, hiç şaşırmadım.” şeklindeki sözlerini cevaplandıran Uslu, şunları söyledi: “Ben o sözü bir başka Beyendik ya da yeni bir Beyendik kuruldu anlamında söyledim. Biz bugüne kadar ne bir CHP’liye ne bir MHP’liye ayrımcılık yaptık. Herkese devamlı olarak güler yüzümüzü gösterdik. Beldemizde yaşayan her vatandaşımızın derdine derman olmaya çalıştık. Ama şunu da bilsinler; onların zamanında asıl sağcının ve solcunun kahvesi ayrıydı. Bölücülüğü onlar yaptı. Kardeş kardeşe yaşamayı öğrettik asıl onlara. dedik, kardeşim. Aksine biz insanları bütünleştirdik. Allah’a şükür 10 yıldan beri beldemizde öyle ne bir ayrışma ne bir bölücülük var. Onlar şu anda TOKİ oy ayrıcalığı yapmak istiyorlar. Oraya o insanları konut ve ev sahibi yapmak için benim ne kadar uğraş verdiğimi herkes biliyor. TOKİ onların hiç umudu olmasın. Biz sonuna kadar beldemizin her vatandaşına güveniyoruz.”

70 BİN METREKARE PARKE TAŞI DÖŞEDİM   

Uslu, Muhammet Örnek’i “Meralarımızı sürdürdü” ve “Kaldırımlara boya bile yapmadın.” sözlerini şöyle cevaplandırdı: “ Biz meralara mera ıslahı yaptık. Meraları sürdük ve Türkiye’de ilk defa İl Genel Meclisi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de desteği ile gübreleme yaptık. Onlar Cumhuriyet tarihine baksınlar böylesi bir çalışma hiç yapılmış ve meraya gübre atılmış mı? Öte yandan, Sayın Örnek, diyor.

Kilit taşın Anadolu’daki köylerde de olduğunu söylüyor. İyi bazı şeylerin farkına varmışlar. Hükümetin yaptığı icraatlara diyorlar ama hükümetin Türkiye’nin en ücra köşesine dahi kilit taş döşediğinin farkına varmışlar. En azından farkında olmadan itiraf ediyorlar. Evet bende beldeme kilit taş döşedim. Ama 70 bin m2 döşedim. Onların zamanındaki gibi 200 m2 değil. Ayrıca Sayın Örnek, evden çıkınca bir baksın etrafına, onun evinin önü dahil tapulu arsasının içinde bile kilit taş döşelidir”.

DERELERİ KAPATTIK DİYORLAR AMA PARASINI BEN ÖDEDİM

Muhammet Örnek’in, açıklamasında yer verdiği CHP yönetimi zamanında belde derelerinin kapatıldığı konusuna da değinen Uslu, “Tek söyledikleri bir şey, Ama geriye kalan her şeylerini ben ödedim. Bu konuda kendilerine diyorum. Alsınlar belediye meclis üyelerini, yerel basının huzurunda, gezelim. Tarhan Yapı, Şapçı Ağadayı ve Kale Petrol ne kadar borç bırakmışlar ve bu borçları kim ödemiş, çıkaralım. Sayın Örnek, buyursun hadi! Gelsinler gidip görelim, bakalım onların mı başkanları kapatmış? Öte yandan Beldede bulunan ve atıl olduğunu söyledikleri okullar, İl Özel İdaresi mülkiyetinde. Proje üretsinler, izin alsınlar, onları da Beyendik’in hizmetine alalım. Şu anda öğrencilerimiz modern bir okulda okuyor. Ayrıca onların rüyalarında göremeyeceği Anadolu Öğretmen Lisesi’ni getirttik. Onlar benim bu beldeye yapmak istediğim her şeye karşı çıktılar bugüne kadar.  dediğim zaman kargalar bile güler, dediler ama yapınca sustular. Yapılan hizmetleri hayal bile edemiyorlardı. Ama yapmaya kalkınca her zaman bir mazeret buldular bir şekilde” diye konuştu.

BELDEDE YAŞAMIYOR Kİ SULARIN AKMADIĞI ZAMANLARI BİLSİN

UsluÖrnek’in, “Bizim içme suyuya sorunumuz yoktu” sözlerine de, “O beldede günlerce suların akmadığı zaman herhalde beldede yaşamıyordu? Başka şehirdeydi anlaşılan. Kendisinin mensubu olduğu zihniyet, suyu bedava temin edilen, sadece elektrik sarfiyatı ödenen bir kurumu borç batağında bıraktı. Zamanında diğer komşu köylerimizin muhtarları toplandık. Valimiz devreye girdi bu sorunlar çözüldü. Bunları herkes biliyor ama çamur atmak için her şey söylüyorlar. Bunları herkes biliyor, civar köylerin muhtarları da biliyor. Vatandaşa suyu satmışlar parasını almışlar, ödememişler, başka yerde kullanmışlar parayı.” diye yanıt verdi.

BENİ TİLKİYE, KENDİNİ ASLANA BENZETMİŞ AMA HENÜZ SİNCAP BİLE DEĞİL

Örnek’in, en çok  “Stadı yaptırmış kime faydası var.” sözleri karşısında şaşırdığını ifade eden Uslu, “Kendisi sporcu ve beden eğitimi konusunda da deneyimi var. Defalarca orada antrenman yaptı, belde takımına amatör ligdeyken hocalık yaptı, orayı kullandı. O zamanda stad kullanıldı ve ayrıca takımın bütün masraflarını da karşıladım. Araç gerecini ben sağlıyordum, malzemelerini ben alıyordum. Turnuvalara katıldılar, parasını başkan verdi. Bu arada yapacağı tek projeden bahsetmiş. Sağ olsun eksik olmasın, demiş. Beyendikli imkanları biliyor. Yani Beyendikli seçmen kimin ne yaptığını biliyor, kendileri de yaşadılar. ANAP zamanını da, CHP zamanını da gördüler. Kimlerin hizmet getirdiklerini gördüler. Cemil ağabey zamanında bu beldeye yatırım geldi. ANAP iktidardı. Bizimkilerde AK Parti İktidarında geldi. Bütün bunları halkımız biliyor ve biz onun için halkımıza güveniyoruz. Kendileri yaşadılar ve gördüler. Son olarak, Sayın Muhammet Örnek kardeşim, beni tilkiye kendini aslana benzetmiş, ama benim yaptıklarım yanında kendisi henüz sincap bile değil” diye konuştu.