SONGÜL KONAR

“BAŞKANLIK MAKAMLARI MAZERET DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETME MAKAMLARIDIR”

Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek’in 31 Mart Yerel seçimleriyle devraldığı belediyenin, daha ilk ayında gelir gider ve mali tablosundaki borçları açıklayarak seçim öncesi vaat ettiklerini yapamayacağına dair kılıf hazırlığına girdiğini ifade eden Uslu, “Ben, bu açıklamasından bunu anlıyorum. Belediye Başkanlık makamları mazeret değil, çözüm üretme makamlarıdır. Türkiye ve tüm partiler dâhil hiçbir borcu olmayan kaç belediye vardır, bunu söylesin. Borcu olmayan, ya iş yapmamıştır, ya da çok büyük gelirleri vardır. Oyun bilmeyen yerim dar dermiş, Muhammet de bence onu yapıyor. Borcun ne kadar olduğu önemli değil, borcun karşılığı var mı yok mu ona baksın. Yani bir iş mi yapılmış yoksa Belediyenin bütçesi çarçur mu edilmiş? Benim ona tavsiyem bu.” dedi.

“BEYENDİK’E 1000 TANE KONUT YAPMASAYDIM, MUHAMMET ORDA BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL ANCAK MAHALLE MUHTARI OLURDU”

Eleştirdikleri 15 yıllık Uslu döneminde yapılanlarla, diğer CHP’li belde belediyelerini kıyaslamalarını dile getiren Uslu, “Keşan ilçesinin beş beldesi vardı. Şu an iki beldesi var ve bu iki belde de AK Partili Belediyecilik sayesinde kapanmamıştır. Bu beldeler; Yenimuhacir ve Beyendik Beldeleridir. Ben Beyendik’e 1000 tane konut yapmasaydım, Muhammet orda Belediye Başkanı değil ancak Mahalle Muhtarı olurdu. Diğer beldeler neden kapandı? Denizleri var, ormanları var buna rağmen nüfusları 2000’in altına düştüğü için kapandılar. Biz göreve geldiğimizde, Beyendik’in nüfusu 2 bindi. Şimdi ise 4 bin 500 civarında. 2004 yılında aylık iller bankası payı 9 bin TL’ydi şimdi 2 yüz 50 bin TL. Yani belediyenin gelirlerini tam 28 kat artırmışız.” dedi.

 “15 YILDA 180 AY GÖREV YAPTIM 190 TANE MAAŞ ÖDEDİM PERSONELE”

Borcun hesaplanmasının yanlış yapıldığını söyleyen Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “Beyendik Belediyesi’nin 21 milyon borcu olduğunu söylemiş. Hesabını, kitabını yanlış yapmış. Kendi döneminde yapacağı işlerin, kullanacağı kredilerin borcunu da bize yüklemiş. İller Bankası’na bugün itibari ile 3 milyon 600 TL borcu var diyor. Personele 400 bin TL borç var diyor. Esnafa 200 bin TL borç var diyor. SSK, Vergi, Emekli Sandığına toplam 7 milyon borç olduğunu söylüyor. Görevi bırakırken kasada bıraktığım parayı, Belediyenin alacaklarını niye söylemiyor? Ben muhasebeme, esnafa bir kuruş borç bırakma diye talimat verdim. Bir de Uslu 2004’te göreve geldiği zaman nasıl bir belediye almış ona bir bakalım. O zamanki dönemle, bugünkü dönemi kıyaslayalım. Ben göreve geldiğimde personelin 10 maaş alacağı vardı. 15 yılda 180 ay görev yaptım 190 tane maaş ödedim personele. 22 tane personel vardı. Personelin 10 maaş alacağı vardı. 15 yılda 180 ay görev yaptım 190 tane maaş ödedim personele. Bırak ikramiye vermeyi işçilere maaş ödeyemiyorlardı. Hiç aracımız yoktu. Bir kepçesi vardı o da çok eski bir kepçe ve buna lastik bile alamayan bir belediye söz konusuydu. Belediyenin aylık geliri 9 bin TL, 500 bin TL sadece İller Bankası’na borcumuz var. Hacıköylü İçme Suyu Grubu’na vatandaştan topladıkları su paralarını ödememişler. Bu 700 bin TL borcu bize bıraktılar. CHP’nin 15 yıllık yönetiminde sağlı sollu 100 metre kaldırım döşenmiş ve belde geçen dere kapatılmıştır. Ama bütün derenin kapatılması için esnaftan alınan malzemenin parasını ben ödedim. Kısaca Belediye’nin ne esnaf nazarında ne de resmi kurumlar nazarında hiç itibarı yoktu. Milletin parasıyla okul yaptılar fakat 10 yıl sonra eğitim görülemez hale geldi.”

“NURAN USLU’NUN 15 YILLIK DÖNEMİNDE YAPILANLARA BAKALIM BİR DE”

Kendi başkanlık döneminde yapılanlardan bahseden Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “Beldemize 3 katlı laboratuarlı, bilgisayar donanımlı bir ilkokul ve ortaokul binası yaptırdık. Çiftçilerimizin için çok önemli olan sulama göletinin kapasitesini artırarak kapalı ve akıllı sayaç sistemine geçtik. Keşan’dan önce TOKİ’yi Beyendik’e getirerek 500 konutluk ilk etabı yaparak belde nüfusunu koruyarak Beldenin köye dönüşmesini önledik. TOKİ Konutlarıyla birlikte her beldeye nasip olmayan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ni kazandırdık. Beyendik,  yine özel bir firma tarafından kurulan 500 konutluk, içinde rezidansı ve aqua parkı olan bir proje ile başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara’da tanınan bir oturum ve yatırım beldesi haline geldi. İkinci toplu Konut Projesi ile birlikte beldemize özel bir kolej de kazandırdık. Bu iki proje ile belediyemizin emlak ve çöp vergisi gelirleri 5 katına çıktı. İçme suyu gelirlerimiz 2 katına çıktı. Tüm cadde ve sokaklara parke taşı döşetip, anayolları asfalt kaplattık. Elektrik alt yapısını yer altına aldırdık. Yeni trafolar kurarak hem kış aylarında elektrik kesintilerini ortadan kaldırdık hem de görüntü kirliliğini yok ettik. Beyendik araç parkını neredeyse ilçe belediyesi kapasitesine ulaştırdık. Keşan Belediyesi’nde kaç tane kepçe, kamyon var ise aynı sayıda Beyendik Belediyesi’nde de var. 3 tane kepçemiz, 3 tane kamyonumuz, 1 tane çöp toplama aracımız, 1 vidanjörümüz, birçok ilçede olmayan kuka aracımız, 1 tane traktörümüz, 2 tane itfaiyemiz, 2 tane otobüsümüz, 2 adet de makam aracımız var. Dört mahallemizde de nitelikli çocuk ve spor parkları kurduk. Şu anda da belediyede 5-6 tane kurulacak oyun grubu var onu da yeni yönetime bıraktık. Onlar da bir park yaparlar, biz yaptık diye övünürler. Çünkü bu zihniyetin en güzel becerdiği iş bu. Hükümetin bile yaptıklarını sahiplenirler. Beldemize bin kişilik düğün salonu yaptık. Onlar düğün salonunun camlarına çerçeve takamıyorlardı gübre çuvallarıyla kapatıyorlardı. 15 yıllık belediye başkanlığı görevimde hiçbir ihaleyi belediye olarak yapmadım, tamamını devlet kurumlarına yaptırdım. Ben hiçbir zaman para işine girmedim. Beldemizin kanalizasyon sorununu çözdük. 8 milyon liralık proje ile beldenin 70-80 yıl boyunca böyle bir sorunu olmayacak. Beldemizin içme suyu sorununu çözmek için Esetçe Beldesi’nin hudutlarında 3 dönüm yer alıp 2 adet kuyu açtık. Bu kuyuların ve içme suyu şebeke ve ishale hattı proje paraları da ödendi. Beldemize, Keşan’da bile olmayan suni çimli ve tribünlü Futbol Sahası kazandırdık. Engellilere bakım hizmeti, gençlerimize iş imkanı sağlayacak rehabilitasyon merkezi için yer verdik. Bu önümüzdeki ay onun da inşaatı başlayacak. Çözüm Koleji kapanıyor, oraya da ikinci bir rehabilitasyon merkezi gelecek. Devletimizin 1000 köye 1000 gölet projesine Beyendik’i dâhil ederek beldemizde ikinci sulama göletinin imzalarını attık.”

“İŞKUR’DAN ALDIĞIM KADINLARIN BAŞLARINA BİR ERKEK MECLİS ÜYESİ DİKEREK KALDIRIM BOYATMA, YOL TEMİZLEME GİBİ AHLAKSIZ BİR İŞ YAPTILAR”

Belde de birçok gence iş verdiklerini vurgulayan Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’daki resmi kurumlarda birçok evladımıza iş imkânısağladık. Bu bölgede en iyi işçi sözleşmesini ben yaptım. Ben göreve geldiğimde Belediyede 5 tane işçi çalışıyordu ve bu insanlar Belediye kadrosunda görünmüyorlardı.  Ama onlar daha geldiği gibi İŞKUR’dan aldığım kadınların başlarına bir erkek meclis üyesi dikerek kaldırım boyatma, yol temizleme gibi ahlaksız bir iş yaptılar. Kendi eşlerini, kendi kadınlarını yollasınlar, başlarına da bir erkek diksinler. Böyle bir terbiyesizlik olmaz. Nasıl bir belediye aldığımı, bu belediyeyi nereden nereye getirdiğimi anlattım. Muhammet kardeşime de tavsiyem, ağlamayı bıraksın. Seçimlerde vaat ettiği işleri yapsın. Söz verdiği tüm gençleri işe alsın. Otobüsleri alsın, taşımacılığa bir an önce başlasın. Ben otobüsleri keyfimden kaldırmadım. 2011 yılında Ulaştırma Bakanlığı bize yazı yazdı, dedi ki; ‘Ocak ayından itibaren belediyeler mücavir alanı dışına çıkamayacak.’ Biz buna önlem olarak 2 tane kooperatif kurduk ve ben bu kooperatifi yandaşlarıma vermedim. Benim grubumdan ihtiyaç sahibi kişiler bu otobüs hattını alırken CHP grubundan sadece Meclis Üyeleri aldı. Burada sizlerin huzurunda söz veriyorum. Biz Beyendik AK Parti Belde Teşkilatı olarak yapacağı tüm işlere, alacağı tüm elemanlara, karşı çıkmayacağız. Yeter ki işe eleman alsın. İnsanlara ekmek kapısı açsın. Demişler ki; ‘Kalorifer İşçisi 5 bin 800 TL maaş alıyor.” Koysun maaş bordrosunu yayınlasın. Tüm Keşan halkı görsün. Ama şunu kabul ediyorum; Beyendik Beldesi İşçileri benim zamanımda en iyi ücretleri aldılar. Memurlarıma da her ay 800 TL sosyal denge tazminatı verdim ve maaşlarını hiç aksatmadım. Son olarak bu 15 yılda benimle birlikte görev yapan teşkilatıma ve meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Nuran Uslu’nun ardından AK Parti Belde Başkanı Salim Değişçi söz aldı.

“İŞ YAPIN ALKIŞLAYALIM SİZLERİ”

Belde başkanı olarak Muhammet Başkan’a cevap vermek istediğini ifade eden Değişçi “Bizler beldemizde 15 yılda yaptıklarımız Beyendik’e 40 yılda yapılmamıştır. İşçi ve memurlarımızın maaşlarını hiç aksatmadık. Personel arasında hiç ayrım yapmadık. Ama gidin görün belediye kapısında bayram görev nöbet çizelgesi asılmış. 1tane CHP’li çalışana görev yok. CHP’liler tatil yapacak Ak Partililer çalışacak ve mesai vermem diyor. Sosyal Demokrat belediye başkanı tarla dükkan sattın diyor. 3 dekar tarla sattık. Hiç kullanılmayan bir tarla. Ama Esetçe’den su için çok daha değerli bir yer aldık. Kendileri sulama alanında 40 dekar yer sattı. Dükkanlar kendilerinin yağmalığı olmuştu. Mevcut CHP’li başkanı Jandarma ile çıkarabildik dükkanlardan. Bunu Beyendikliler biliyor. ‘Kaloriferci 5 bin 800 TL maaş alıyor; ben bile yıllarca öğretmenlik yaptım bu maaşı alamadım diyor.’ Seninle mezun olanlar emekliliği hak etti neredeyse sen hala atanamadın. Sen bizim zabıtaya çakma zabıta diyorsun ya sen de çakma öğretmensin. O zaman nasıl alacaksın bu maaşı? Otobüsleri kendi yandaşlarına verdin diyorsun. Biz ihtiyaç sahiplerine verdik. CHP’li Meclis Üyeleri kendilerine aldı hatları. Otobüs alacam diyorsun da al da görelim. Rehabilitasyon merkezine eleman alacaktınız. Söz verdiniz. İnsanları alın da görelim. Belediyeye de alın hiç karşı çıkmayacağız. Söz veriyoruz basın önünde. Biz sizlerin vaatlerinizin takipçisiyiz. İş yapın alkışlayalım sizleri.” şeklinde konuştu.