Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, dün yaptığı açıklamada, usulsüz taşımacılık konusunda odaya çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, şikayetlerin dikkate alınarak bu konuda çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Esnafı haklı bulduklarını ifade eden Demirkan, “Yaptığımız araştırmalarda, bu usulsüzlük ile Keşan esnafının zararına, yok olmalarına neden olunmaktadır. Keşan’da kazanıp Keşan’a harcayan esnafımız yeter diyor. Bu konuda da haklılar. Keşan ilçemizin güzide taşımacıları, usulsüz çalışanların gittikçe çoğaldığı konusunu dile getirmeleri ve benim oda başkanı olarak ne yaptığımı sormaları gayet normal. İsteklere, kanunu verdiği çerçevede cevap vermek zorundayız. Talepleri biz de muhataplarına iletmekteyiz.” dedi. “Şikayetlerin ortak noktaları, terminallerin çevresindeki yazıhanelerdir” Keşan’da şehir içi taşımacılığı, ticari taksi işletmeciliği yapan esnafların, sahilde çalışan kooperatiflerin, şehirlerarası çalışan esnafların ve üyelerin dert ile şikayetlerinin ve sorunlarının aynı olduğunu dile getiren Demirkan, “Söz konusu şikayetlerin ortak noktaları, şehirler arası otogarın, şehir içi otogar ve çevresindeki yazıhanelerdir. Çalışan firmaların servis güzergahlarını kullanmadıkları, çok yolcu aldıkları, eşyalarla yolcu aldıkları, A firmasının, B-C firmasıyla gelen yolcuları almaları, saat zaman dilimine uyulmadığı gibi belirginsizlik olduğu da büyük birer sorundur.” diye konuştu.

KEŞAN BİZİM

Mahmut Demirkan, Keşan’daki taşımacılık yapan kooperatiflerin, yaz sezonunda kışa oranla daha az yolcu taşıdıklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Sahile giden usulsüz çalışan araçların günden güne fazlalaştığı, İstanbul, Edirne veya diğer bölgelerden şehirlerarası otogarımıza girip, çığırtkanlar kullanılarak sahillere yolcu aldıkları gerçeği ortadadır. Şehir içindeki garajımızın şehirlerarası terminal gibi kullanıldığı görülmektedir. Belgelerin maksadını halkımız öğrendi. Amaç dışı taşımacılık yapanlar ne yapacakların da ısrarlı olmakla tehdit altına girmiş taşımacı Keşan esnafımız isteklerine çözüm araştırmadan ve bu hususla biraz daha hassas davranmalarını rica ediyoruz. Keşan bizim.”