NAZAN KAPLAN

İmar barışı müracaatlarının son günlerine yaklaşıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Uybaş, şunları söyledi: “Gökçetepe ve Sazlıdere sahillerinde bazı inşaatların devam ettiğini bazılarının ise, yeni başlandığını görmekteyiz. Bunların 31 Ekim’e kadar tamamlanıp, müracaatlarının yapılacağı ifade ediliyor. Bizler inşaat çalışmalarını görüyoruz. İnşaat yasağı devam ediyor ama İl Özel İdare bunlar için ne çalışma yapıyor bilmiyorum. İnşaat yapanlar ve ilgili birimler sıkıntıya düşebilirler. Yetkililer, uydudan fotoğraflarla inşaatların ne zaman başladığı ve yapıldığını görebilirler. İnsanların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerini almaları gerekiyor.”

Gökçetepe ve Sazlıdere’de imar sorunun yaşandığını ifade eden Nusret Uybaş, “Bölgemizdeki imar sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bölgedeki inşaat yasağı da, kaldırılmalı. İnsanların mülkiyet haklarının tasarrufunu yeniden elde etmeleri gerekiyor. İnsanlar imar sorunu nedeniyle, inşaat yapamıyor ve satamıyor. Bu sıkıntılarında çözüme kavuşturulması lazım. Yeni seçilecek il genel üyelerinin gerekeni yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sazlıdere’ye yapılacak Saros FSRU Gemi İskelesi Projesiyle ilgili çalışmaların başlandığını görmekteyiz. Şuanda, belirlenen güzergaha kazıklar çakıldı. Kadastro çalışmaları devam ediyor. Proje hayata geçerse, Saros Körfezi’ne Fatiha okumaktan başka elimizden gelen bir şey olmaz. İnşallah, itirazlarımızı duyanlar olur ve proje hayata geçmez.”