HABER MERKEZİ

Yaz sezonun gelmesiyle birlikte Erikli’de hareketliliğin yaşanıp-yaşanmadığı hakkında konuşan Uybaş, şunları söyledi: “Erikli’de 15 Temmuz’a kadar istenen doluluk oranına ulaşamadık. Haziran ayında ve 10 Temmuz’a kadar ki süreçte havaların yağmurlu olması esnaf açısından iyi olmadı. Kısacası sezon şu ana kadar beklentilerimizi karşılamadı.”

AĞUSTOS AYININ SONUNA KADAR YOĞUNLUK OLACAKTIR

Kudret Uybaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erikli’de festivallerin başlamasıyla birlikte hareketlenmeler başladı. Festivallerin olması nedeniyle Erikli’de yüzde 100’lük bir doluluk söz konusudur. Gençlerin olduğu bir yoğunluk yaşanıyor. Ağustos ayında bir festival daha var ve yine yoğunluk yaşanacaktır. Ayrıca birçok memurun ve özel sektörde çalışanların 20 Temmuz’dan sonra izin aldığını görmekteyiz. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda Ağustos ayının sonuna kadar yoğunluk olacaktır.”

ERİKLİ’DE SU SINIRLI ŞEKİLDE VERİLİYOR

Erikli’de yaşanan su sorunu bu yıl daha fazla yaşandığını belirten Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Evlere artık tankerle su taşımak zorunda kalınıyor. Bu sorun hafta sonu katlanarak devam edecektir. Bölgemize festival için ek olarak 10 bin insan gelmesi nedeniyle sorun daha fazla kendisini hissettirecektir. Kooperatif yetkililerinde ve ilgililerden ekstra bir çaba gösterilmesini bekliyoruz. Erikli’de su sınırlı şekilde veriliyor. Alt yapı sorunu artarak devam ediyor. Yetkililerin sorunu çözmesini bekliyoruz.”