Saat 10.00 sıralarında başlayan ziyarete, İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, CHP’li Üyeler Abdülaziz Çıkıkçı, Fethi Dayan, Sebahattin Karaman ve AK Partili Üye Mustafa Serbes katıldı.  

Kaymakam Dınkırcı, ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaret nedeniyle İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür etti.

UYBAŞ: “HER KÖYÜMÜZ TEMİZ” PROJESİ’NİN MÜRACAATI YENİLENMELİ

 

Daha sonra ziyaret ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Uybaş, “Her Köyümüz Temiz” projesi ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını belirterek, “Projeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Bu proje ile ilgili olarak bazı muhtarlarımızın çekinceleri vardı. Bu nedenle bazı sıkıntılar yaşanıyordu ve projeyi Trakya Kalkınma Ajansı’nda 2 ay uzattık. Fakat daha fazla uzatmanın getireceği maliyeti göz önünde bulundurarak 17 Ocak’ta yapılan toplantıda projeyi iptal ettik. Akabinde 22 Şubat’a kadar proje Kalkınma Ajansı tarafından kabul görmüş bir proje olduğu için, projenin yenilenmesi amacıyla Kaymakamımızla düşünce paylaşımında bulunduk. Bundan sonra takdir kendilerinin. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin projesiydi. 22 Şubat’a kadar proje revize edilerek Kalkınma Ajansına sunulduğu zaman yeninden kabul edilecektir. Ancak müracaatın yenilenmesi gerek. Projeyi kabul etmeyen köyler projeden çıkarılacak. Biz projenin devamından yanayız. Kaymakam Bekir Dınkırcı konuyla ilgili olarak muhtarlar ile görüşecektir diye düşünüyorum. Projenin değeri 500 bin TL.” dedi.

 

VAHŞİ DEPOLAMA BİTECEK

 

“Her Köyümüz Temiz” projesinin 22 Şubat 2013 tarihine kadar revize edilerek Trakya Kalkınma Ajansı’na gönderilmesi halinde 6 ay bir süre kazanılacağını kaydeden Nusret Uybaş:“Projenin Keşan Belediyesi’nin Katı Atık Bertaraf Tesisi ile entegre olmasını istiyoruz. Şu anda çöpler toplansa bile bertaraf edilecek tesis yok. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile de görüşüp bilgi aldık. Bertaraf tesisi faaliyete başladığı zaman vahşi depolama kalmayacak. Hal böyle olunca köyler de çöplerini istedikleri yere dökemeyecekler ” dedi.

BU ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

 

Projenin uygulanacağı köy sayısının düşüşüne de dikkat çeken Nusret Uybaş, şöyle konuştu:“Muhtarlar da farklı davranıyor. Kaymakamımız 28 köy olduğunu söyledi. Sayı çok aza indi. Parayı toplama konusunda sıkıntıları var ama bunu aşmaları lazım. Bu çok önemli bir proje. Proje hayata geçtikten sonra İş Kur’dan işletmesini sağlayabiliriz. Köylerden toplanacak bedel çok düşük. Maliyetine toplanacak.”

FİDANLARI TUTURAMADIK

Bir soru üzerine köylerde gerçekleştirilen ağaçlandırma projesine de değinen Uybaş, şöyle konuştu: “Bazı yerlere sulama tankı bile verdik. Bize de heyecan veren bir projeydi. Bir köyde okulun bahçesinde ekilmemiş fidanlar gördüm. Bazıları bakım yapmadı. Ama tutan yerler de var. Bizim bölgemizde tutan yer kalmamış. Sulama yapmazsan fidan kurumaya mahkum. Ayrıca çok yaşlı fidan dağıtıldı. Tutmamasında bunun da etkisi var.”