Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, dün İl Özel İdaresi Keşan Bakımevi’nin eski yeri ile yeni yapılan prefabrik hizmet binasını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Öncelikle saat 11.30 sıralarında Radyolink Yolu üzerinde bulunan 50 dönümlük alanda kurulan yeni prefabrik binada incelemede bulunan Uybaş, daha sonra Destek Kıtaları’nın karşısındaki eski hizmet binasına geçti ve İl Özel İdaresi Keşan Bakımevi Sorumlusu Esat Avcu’yu ziyaret etti.

1 AY İÇİNDE YENİ YERİMİZDE HİZMETE BAŞLARIZ

Burada bazı açıklamalarda bulunan Uybaş, İl Özel İdaresi Keşan Bakımevi’nin bulunduğu alanın yeni devlet hastanesi yapımı için Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bizim buradaki şantiyemiz, depolarımız, araç parkımız vardı. Bize de Radyolink Yolu’nda 50 dönümlük yeni yer tahsis edildi. Oraya prefabrik bir şantiye binası yaptırdık. Şantiye binası tamamlandı. Elektrik ve kanalizasyon bağlantısı kaldı. Bir an evvel burayı boşaltmamız isteniyor. Ancak bizim de eksiklerimiz var. Yakında elektrik ve kanalizasyonla ilgili çalışmalar tamamlanacak. 1 ay içerisinde biz oraya taşınacağız. Bundan sonrada orada hizmet vermeye başlayacağız. Bu arada geçtiğimiz günlerde işçilerin toplu izne çıkarılması, birikmiş izinlerini kullanması gibi bazı sıkıntılar vardı. Edirne’de biz bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunduk. Bu şantiyemizde de ‘Durum nedir?’ diye incelemeye hem de şantiye binamız ve personelin durumunu gözlemlemeye geldim. Önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaların planlaması ile ilgili ne gibi hazırlıklar yapıldığını öğrenmeye geldim. Yeni şantiye sorumlumuza ‘Hayırlı olsun’ demek ve personelin sıkıntılarını öğrenmek için de bu ziyareti gerçekleştirdim.” 

İŞÇİLERİMİZİN VE EMEKLİ OLMUŞ PERSONELİMİZİN PARALARI ÖDENECEK

Nusret Uybaş, ziyarette personele bir müjde vererek, şunları söyledi: “Geçmiş dönemlerde emekli olmuş, yahut fiilen çalışan arkadaşlarımızın da toplu sözleşmelerden doğan, intibak farklarından doğan alacakları vardı. Bunlarla ilgili olarak da İl Özel İdaresi üst yönetimi, valimiz, genel sekreterimiz, yardımcıları bazı girişimlerde bulundular. Bunlarla ilgili ödenekleri aldılar. Kime, ne kadar ödeme yapılacağı ile ilgili çalışmalar son noktasına gelmiş durumda. İşçilerimize ve emekli olmuş personelimize bu alacaklarının en kısa sürede ödeneceği yönünde açıklamalarda bulundular. Bu çok iyi oldu. Üzerimizde bir vebal kalmamıştır.”

BURADAN BİR AN ÖNCE ÇIKACAĞIZ

Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Köylülerimizin, kırsal kesimin ihtiyacı olan yol programları, malzeme alımı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Malzeme alımları başlayacaktır. Bir an önce buradan çıkıp, diğer şantiyede çalışmaya başlamamız üzerimizdeki tedirginliğimizi de giderecektir.”    

AVCU: KEŞAN-BOZTEPE YOLU BİTMEK ÜZERE

Esat Avcu da personel sıkıntılarının bulunmadığını ve havaların da çok iyi gitmesi nedeniyle çalışmalara son hızla devam ettiklerini söyledi. Avcu, Keşan-Boztepe yolunun birkaç gün içinde biteceğini ve daha sonra da Küçükdoğanca yolunun yapımına başlayacaklarını bildirdi.