AYŞİN SEÇİL GEZER

Gökçetepe Sahili’nde yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Uybaş, şunları söyledi: “Sahilde yol çalışmaları yapılıyor. Bunun yanı sıra internetle ilgili kazı çalışmaları yapılarak sahile kadar internet hattı indirildi. Bölgede yaşayan insanlar tarafından bu olumlu yönde karşılandı. Ancak internet hattının ilk olarak sahilde bulunan Orman Kampı’na gideceğini düşünüyorum. Belki de tüm sahil hattında bulunanlar internetten yararlanacaktır. İlerleyen günlerde nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.”

VATANDAŞLAR, BİLGİLENDİRME YAPILMASINI BEKLİYOR

Gökçetepe Sahili’ndeki işletmelerin durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunarak sözlerine devam eden Nusret Uybaş, “Sahildeki işletmeler mühürlü ve yıkım kararları tebliğ edildi. Konuyla ilgili gerekli itirazlar edildi. Buradan nasıl bir sonuç çıktığını bilmiyoruz. Fakat Orman Kampı içerisinde inşaatlar hızlı şekilde ilerliyor. Hatta bazı inşaatların seçim öncesinde tamamlanması dahi planlanıyor. Vatandaşlar, bölgede yaşanan durumdan ötürü rahatsızlar. Çünkü bölgedeki vatandaşlar kendi arazilerinde inşaat ruhsatı alamadıklarını ancak Milli Parklar içerisinde kalan kampta inşaatlar devam ediyor. Konutların yanı sıra; otel inşaatı yapıldığını görüyoruz. Vatandaşlar izin almak için göbeği çatlıyor ama bunların karşısına hiçbir engel çıkmıyor. Bu gidişle Mecidiye kadar olan her yeri alacağa benziyorlar. Konuyla ilgili olarak, hiçbir yetkili kamuoyunu aydınlatıcı bir bilgilendirmede bulunmadığını görüyoruz. Vatandaşlar, yetkililerden imar barışı ve yaşanan süreçle ilgili bilgilendirme yapılmasını bekliyor. ” şeklinde konuştu.

BÖLGENİN İMARA AÇILMASINA MEHMET MÜEZZİNOĞLU’NUN SİYASİ ÖMRÜ YETMEDİ

Gökçetepe ve bölgedeki imar sorunun ne zaman çözüleceğinin belli olmadığının altını çizen Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgedeki imar sorunu 5-6 yıldır devam ediyor ve halen bunun aşılması için çalışmalar yapılıyor. Bölgenin ne zaman imara açılacağı konusunda da net bir bilgi yok. Bununla ilgili de gerekli siyasi iktidar gerekse de yetkili merciler herhangi bir açıklamada bulunmadı. Eski bakan Mehmet Müezzinoğlu, bölgeye yaptığı ziyarette imar sorunun 3 ya da 6 ay içerisinde çıkacağını dile getiriyordu. Ancak bölgenin imara açılmasına Mehmet Müezzinoğlu’nun siyasi ömrü yetmedi.”