Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in dünkü gazetelerde yer alan; önümüzdeki yerel seçimlerin ardından kapatılacak beldeler olduğunu, Edirne İl Özel İdare Bütçe’sinden Keşan’a ayrılacak payın mutlaka yükseltilmesi gerektiğini belirten açıklamasına yanıt verdi.

KAPATILACAK BELDELERİN MALI MÜLKÜ ÖZEL İDAREYE KALACAK

Keşan’da kapatılması söz konusu olan 3 belde bulunduğunu ve bu beldelerden bazılarının köy mü yoksa Keşan’ın bir mahallesi mi olacağı yönünde bazı belirsizliklerin olduğunu belirten Uybaş,Beldelikten köy statüsüne düşürülecek olan yerler İl Özel İdaresi’ne bağlanacak. Bu beldelerimizin borç ve alacaklarıyla birlikte envanterleri çıkarılacak. Kapatılacak beldelerin araç gereçleri, mülkleri il özel idaresi tarafından değerlendirilecek. Bu nedenle kapatılacak olan bu beldelerin il özel idaresine ekstra bir külfet getireceğini zannetmiyorum. Hatta bazı yanlarıyla mesela personel  ve  araç gereç yanlarıyla çok faydalı olacaklarını da zannediyorum” dedi.

ALTYAPI SORUNLARINI BİZ ÇÖZÜMLEYECEĞİZ

Bu beldelerin köye dönüştürülmesiyle birlikte İl Özel İdaresi olarak kendilerine de birçok sorumluluk ve görev düşeceğini kaydeden Uybaş, “Buraların bundan sonraki altyapı sorunlarıyla ilgili işler bizim sorumluluğumuzda yürütülecek ve çözümlenecek” diye konuştu.

KESİN HESAPLARI BİLMİYORUZ

Uybaş, açıklamasının sonunda,  kapatılarak köy statüsüne dönüştürülecek olan bu beldelere neler yapılacağı konusunda önümüzdeki sürecin ve pratiklerin belirleyici olacağına da değinerek, şöyle konuştu: “Çünkü şu an için söz konusu bu beldelerin kesin hesaplarını bilmiyoruz. Onları da öğrendiğimiz zaman bu konuda daha sağlıklı bir değerlendirme yapıp, çalışmalarımıza ve hizmetlerimize devam edeceğiz”