HABER MERKEZİ

Sazlıdere ve Gökçetepe arasına yapılmak istenen Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Uybaş, “Bölgemize yapılmak istenen projeyle ilgili eylem yapıldı. Eyleme tüm bölge halkı katılarak projenin yapılmaması gerektiğini ve getireceği olumsuz durumu anlattık. Orada yaşayan vatandaşlarımızın tedirginliği devam ediyor. Proje yapılması durumunda, bölgenin turizm ve ekonomisiyle ilgili ciddi erozyonlar söz konusu olabilir. Vatandaşlarımız yaşanan durumu basit gibi görüyor ama bunun ekolojik dengeye zarar verir ve balıkçılık yok olur. Projenin yapılmak istenmesi bölge halkı için büyük bir tehdittir.” dedi.

SIKINTININ ÇÖZÜLMESİNİ UMUYORUZ

Nusret Uybaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi tehditinin yanı sıra; ormanda 4 bin parselin üzerine taahhüt konulmuş. Bundan ötürü de vatandaşlar imar barışından yararlanamıyor. Orman alanlarına yakın yapılaşmalarda ciddi anlamda sıkıntı var. 4 bin parselin içerisine birçok site giriyor. Eğer orman bu konuda dava sürecini başlatmazsa bizlerin başlatması gerekiyor. Bölgedeki insanlar yer satmak istiyor ama satamıyor. Çünkü ormanın taahhüdü var. Örnek vermek gerekirse; 10 liralık yeri 1 liraya almaya çalışıyorlar. Körfezle ilgili sıkıntı çok büyük. Sıkıntının çözülmesini umuyoruz.”

EDİRNE İL GENEL MECLİSİ’NİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPMASI GEREKİYOR

Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgede yaşanan sorunla ilgili Edirne İl Genel Meclisi’nin de gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Çünkü Edirne’nin en yetkili organlarından biridir. Kamuoyu oluşturma adına gerekli desteği vermesi gerekiyor.”