SONGÜL KONAR

“İNSANLARIN KORKULARI VAR AMA KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Kent Konseyi tarafından geçen cumartesi günü düzenlenen toplantıda, bölgeye yapılmak istenen projenin masaya yatırıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Uybaş, “Projeye itirazla ilgili süreç başladı. Birçok yerde 2 aylık itiraz süresi verilirken, bölgemiz için 1 aylık bir zaman verilmesi burada yaşayan insanları tedirgin etmektedir. Sivil toplum örgütlerinin, site yöneticilerinin ve kooperatif yöneticilerinin üzerine düşen görevi yapmaları gerekiyor. Kent Konseyi, bu konuda üzerine düşeni yapmış durumdadır. Bazı insanların korkuları var ama korkunun ecele faydası yok.” dedi.

“HUKUKA GÜVENİYORUZ”

Nusret Uybaş, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizler üzerimize düşen görevi yapmazsak, proje başladığında oralarda oturma durumumuz kalmayacak. Bazı kişiler, ‘bölgede konutum var, değeri artacak.’ şeklinde düşünüyor. Ama aksine konutunun değeri düşecektir. Körfezde yaşayanların ve duyarlı olan kişilerin avukata vekâlet vererek, hukuki sürecin devam ettirilmesini istiyoruz. Eğer bir mücadele verilmezse, bu proje hayata geçirilecek. Keşan’da tarım, turizm, ticaret diyen ve belli mevkilere gelmiş insanlar bu sorun konusunda tavırlarını belli etmiyorlar. Tarım zaten sıkıntılı durumda. Turizmde elden giderse, bölgede yaşayanlar neyle ticaretini yapacaklar? Projenin hayata geçmemesi için sadece mülkü olanlar değil, esnafında katkı sunması gerekiyor. Sorun sadece Gökçetepe, Sazlıdere’yi değil; tüm Saros Körfezi’ni ilgilendiriyor. Herkes yaşanan sorun konusunda duyarlı olmalı. Körfezin yok olmaması için çalışmalıyız. Bölge halkı olarak, hukuka güveniyoruz ve gereğinin yapılacağına inanıyoruz.”

“İL GENEL ÜYELERİNİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Edirne İl Genel Meclisi’ne yeni seçilen üyelerin yaşanan sorunla ilgili duyarlı olmalarını istiyoruz. Üyelerimizin bu konuda, araştırma önergeleri vererek, belli bir çalışma yapmaları gerekiyor. İktidarıyla, muhalefetiyle birlikte hareket ederek, sorun konusunda somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Onların da desteğini bekliyoruz.”