AYŞİN SEÇİL GEZER

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bu ay içerisinde Edirne’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Uybaş, şunları söyledi: “Bakanımız Edirne ziyaretinde Gökçetepe Tabiat Parkı’na 100 dönüm alanın ilave edileceğini açıklamıştı. Şu anda da Gökçetepe Tabiat Parkı’na 28 tane villanın ve alt yapı yatırımlarının yapılacağı ifade ediliyor. Bu yatırımlar; DSİ mi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı yoksa burayı alan şirket tarafından mı yapılmaktadır? Milli Parklara bir şeyler yapılmasına izin verilirken; dışarıda vatandaş herhangi bir şey yaptığında yıkım kararı veriliyor. Ayrıca şirket yetkilileri istedikleri gibi iskele ve amfi tiyatro yapabiliyor. Bunlara bakanlık tarafından ruhsat veriliyor. Ama vatandaş hiçbir şey yapamıyor. Burada çiftte standart yapılıyor. Bu nasıl devlet yönetimidir?”

VATANDAŞLAR 7-8 YILDIR İMARIN AÇILMASINI BEKLİYOR

Nusret Uybaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgede yaşayan vatandaşlar, 7-8 yıldır imarın açılmasını bekliyor. Ama o şirketler hem yerlerini genişletebiliyor hem de yeniden yer istemeleri durumunda vermeye devam edeceklerini bakan kendisi söyledi. O zaman bütün körfezi ve mevcut binaları da, onlara verelim. Vatandaş yaşanan durumdan ötürü rahatsız.”

İHALEYE ÇIKMASI GEREKİYOR

Uybaş sözlerini şöyle tamamladı: Gökçetepe Tabiat Parkı kiraya verilirken hiçbir şey yapılmayacaktı. Ancak torba yasada bir takım değişiklikler yapılarak her şey yasal hale geliyor. Kısacası bölgede vatandaş çaresiz şekilde yaşananları izlemek zorunda kalıyor. Ayrıca kumsallar astronomik fiyatlarla kiralanırken, 100 dönümlük ilave yer şirkete kaç paraya kiralandı? Bu konuda kimsenin bir bilgisi yok. Alanın genişleyecekse ihaleye çıkması gerekiyor.”