NAZAN KAPLAN

“FESTİVAL VE BAYRAM TATİLLERİ İÇİN REZERVASYONLAR YAPILMAYA BAŞLANDI”

Yaz mevsiminde bölgede yapılacak festivallerin tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte hareketliliğin yaşanmaya başladığını söyleyen Uybaş, “Festival ve bayram tatilleri için rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Bu yaz mevsiminde yapılacak festivallere yine genç nüfusun yoğun ilgi göstereceğini aldığımız telefonlardan anlıyoruz. Bölgemizde Uzunkum’da ve Erikli’de olmak üzere 2 festivalin yapılacağı ifade ediliyor. Erikli’de 1-2-3-4 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacağı ifade edilen festival için yoğun telefonlar almaya başladık. Uzunkum’da 18-21 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak festival içinde en yakın konaklama yeri Mecidiye ve Erikli olacaktır.” dedi.

“ERİKLİ, ALT YAPI ANLAMINDA 1 FESTİVALİ KALDIRIR”

Kudret Uybaş, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl aynı yerde 3 festival yapıldı ve birçok sorun yaşandı. Festival nedeniyle, Erikli nüfusunun 3 katı kadar bir yoğunluk yaşandı. Oradaki ev sahiplerinin zorlandığı bir süreç yaşandı. Bu yıl, festivallerden birinin Uzunkum’da diğerinin Erikli’de olması nedeniyle, yaşanan su sıkıntısı, trafik sorunu ve çevre kirliğini azaltacaktır. Erikli, alt yapı anlamında 1 festivali kaldırır. Geçtiğimiz yıllarda, festivallerin bölge ekonomisine ciddi katkıları oldu. Özellikle, gıda sektörü festivallerde bayramlardan bile daha fazla iş yaptığını söyleyebiliriz. Festivallerin yapılacağı tarihlerde, sahillerin en yoğun olduğu tarihlerdir. İyi bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum.”

Türkiye’de yaşanan kriz nedeniyle, insanların ekonomik tatilleri tercih etmeye başlayacağını ifade eden Uybaş, “Uzun süreli bayram tatillerinde insanlar Ege ya da Akdeniz bölgesini tercih ediyordu. Fakat ekonomideki kötü gidişat, insanları daha uygun tatiller yapmaya yöneltiyor. Erikli’de günlük ev kirası 200-300 lira olsa da, 6 ya da 8 kişinin tatil yapabileceği evlere talep artacaktır. Erikli’deki oteller ve evlerde ekonomik seçenekler sunuyor. Haziran ayı itibariyle yoğun bir sezon yaşanacaktır.”  dedi.

“ÇADIR KURULMASININ BU YIL AZALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Kudret Uybaş sözlerini şöyle sonlandırdı: “Erikli’de yollara, kumsala ve boş bulunan her yere çadır kurulmasının bu yıl azalacağını düşünüyorum. Yetkililer, bunun önüne geçmek için çaba sarf edecektir. Yerel yönetimlerin zabıtasıyla ve jandarmasıyla koordineli şekilde bir ekip oluşturacağını düşünüyorum.”