HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında saat 15.30’da Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen GÜNEKAB Meclisi gündem maddelerini görüşerek karara bağladı.

1.maddede Plan ve Bütçe Komisyon Seçimi yapıldı. Buna göre yapılan oylamayla Plan ve Bütçe Komisyonu’na Ercan Ersoylu, Bayram Şeker, Neval Karaatlı, Mehmet Özkök ve Yusuf İder seçildi.

2.madde de ise Encümen üyesi seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylamayla Encümen üyeliklerine de Recep Ordu, Erdinç Can, Nurgül Yıldırım ve Ahmet Çinku seçildi.

3. madde de ise Birliğin 2017 Yılı Kesin Hesabı görüşüldü. Kesin hesap raporunu Birlik Müdürü Feyzi Engin okudu.

Rapor 2 milyon 535 bin 520 gelir ve 2 milyon 398 bin 144,19 TL gider olarak oybirliği ile kabul edildi.

4. madde deki Denetim Komisyon Raporu Ercan Ersoylu tarafından okunarak meclise bilgi verildi.

5.madde de ye alan 2017 yılı birlik faaliyet raporu da Birlik Müdürü Feyzi Engin tarafından okunarak meclisçe oybirliği ile kabul edildi.

6. ve son maddede de 2018 Yılı Atık Ücret Tarifesi görüşüldü.

Bu madde üzerine konuşan Engin, 17 Mart 2018 tarihinden itibaren üye olan kurum ve belediyelerin ton başına 35 TL olan bedellerinin yıl sonuna kadar alınmamasını önerdiklerini ve bu süre içersinde 1 milyon 437 bin TL olan kurum borçlarının ödenmesi için biraz rahatlama yaratılacağını belirterek “Üye olmayan kurum ve kuruluşlar ton başına 100 TL bertaraf ücretini ödenmeye devam edecekler” şeklinde konuştu.

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan da, alınan kararların hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, katkıda bulunan birlik üyelerine teşekkür etti.

GÜNEKAB’ın 3.olağan toplantısı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek.