Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda öğrenim gören bir grup öğrenci, “Üniversiteli Düşünce Topluluğu” kurdu.

Topluluk adına konuşan öğrenciler, amaçlarını şöyle açıkladı:

“Bizler Üniversiteli Düşünce Topluluğu olarak siyasetin sadece siyasetçilere bırakılmayacak kadar önemli ve değerli olduğunu düşündüğümüz için gençlerin düşüncelerini özgürce dile getirebilecekleri bir ortam yarattık. Fişlenmenin bu denli yoğun yaşandığı günümüz Türkiye'sinde biz gönüllü öğrenciler olarak hiçbir üyeliğimizin olmaması ve hiçbir resmi evrakta ismimizin geçmediğinden dolayı öğrencilik hayatımızı ve geleceğimizi hiçbir şekilde riske atmıyoruz. 

Bizler “Gezi Ruhu”nu içinde barındıran öğrenciler olarak siyasetin günümüzde yapıldığı gibi aşağılayıcı rencide edici ve çözümden uzak yapısını değiştirme gücünün gençlerin elinde olduğunu düşünüyoruz

Türkiye’de çözümler yüzeysel, görsel ve içi boş olmaktan kurtulamadı. Öğrencilerin ve halkın ihtiyaçları her zaman arka plana atıldı.  Bizler, Üniversite Düşünce Topluluğu olarak hatırlanması gereken günleri ve gündemde tutulması gereken konuları göz önünde bulundurmak ve onlarla ilgili hatırlatıcı etkinlikler düzenleyerek farkındalık yaratmak amacındayız. Bu farkındalığı toplantılarımızda haftalık gündem tartışmaları yaparak etkinliklerle ilgili fikir alış verişinde bulunarak, destek verilecek, katılınacak veya oluşturulacak sosyal sorumluluk projeleri, konferanslar ve Trakya genelinde yapılacak gezi ve toplantılarla yaratmak amacındayız.  

Bu oluşum bir grup öğrencinin anlık heveslerinden dolayı değil, Trakya bölgesinde birçok üniversite kampüsünde birçok gönüllü arkadaşımızın biraraya gelerek oluşturduğu bir oluşumdur. Bizler siyasetin sıkıcı ve uzlaşmadan uzak tarafında bulunmadan fikir alışverişinin yapıldığı, fikirlerin eyleme döküldüğü, siyasetin temiz yüzü olmak için çıktığımız bu yolda bütün gönüllü arkadaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız.”