SONGÜL KONAR

Keşan’a bağlı Kozköy, Maltepe, Karacaali, Altıntaş, Çobançeşme, Karasatı, Küçükdoğanca, Siğilli, Kılıçköy, Türkmen, Orhaniye, Akhoca, Şabanmera, Koruklu, Yayla, Danişment, Erikli, Mecidiye, Beyköy, Çeltik, Dişbudak, Karlıköy, Büyükdoğanca, Bahçeköy, Çamlıca, Pırnarköy, Gökçetepe ve Sazlıdere köylerini ziyaret eden Vali Canalp, vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaret ettiği köylerde büyük bir ilgiyle karşılanan Vali Ekrem Canalp, kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşarak köy muhtarları ve vatandaşlarla sohbet edip taleplerini, ihtiyaçlarını dinledi.

“ŞU ANA KADAR İLETİLEN NE TALEP VARSA BUNA İLİŞKİN ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Kılıçköy ziyareti sırasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Vali Canalp, vatandaşla yüz yüze görüşüldüğünde sorunların daha iyi bir şekilde ifade edildiğini belirtti.

Ekrem Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gitmiş olduğumuz her köyde, bazı ihtiyaçlar herkesi kapsıyor. Herkes için müşterek diyeceğimiz ihtiyaç ve talepler var. Bazen de her köyün kendine özel ve kendine özgü talep ve ihtiyaçları oluyor. Gelmiş olduğumuz Kılıçköy’de ilk defa yöresel ürün pazarlanması ile ilgili bir taleple karşılaştık. Keşan’ın diğer köylerinde böyle bir talep yok. Neden? Burası Enez yolu üzerinde aynı zamanda yazlıkçılarında sürekli kullandığı bir güzergâh üzerinde. Bu köyde böyle bir hizmeti yapmış olmak çok güzel olacak. Diğer ihtiyaçlara baktığımızda bunlardan birinin çok amaçlı salon olduğunu görüyoruz. Edirne’de belli büyüklüğe ulaşmış olan her köye çok amaçlı salonun büyük bir ihtiyaç olduğu bariz belli. Bu ihtiyacın da karşılanması gerekiyor. Salonların yapılması için muhtarında belli bir desteğe ihtiyacı vardı, bizde o desteği vermiş olacağız. Diğer ihtiyaçlardan biri de Şehitler Mezarlığı atıl durumda, onun finansmanını sağlayacağız. Açık hava komisyon tesisi ile ilgili bazı köylerimiz de yapmayı düşünüyoruz.”

“BU YIL BAŞLAYIP BİTECEK ŞEKİLDE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Canalp, sözlerini şöyle tamamladı:Her gitmiş olduğumuz köyde talepler yukarıdan aşağıya geliyor. Buradaki taleplerinde genel olaraktan karşılayacağı birim amirlerimiz, bölge müdürlerimiz de burada yer alıyor. Şu ana kadar iletilen ne talep varsa buna ilişkin bir anlık çözüm üretiyoruz. Bu yıl başlayıp bitecek şekilde çözüm üretiyoruz. Şunu söyleyebilirim ki yüzde 80’lik kısmını bu yıl başlayıp bu yıl bitireceğimiz talepler teşkil ediyor, bunları başlayıp bitireceğiz. Herhangi bir proje, finansman eksikliği ya da uygulama eksikliği söz konusu olmayacak. Nispeten yüzde 20 diyeceğimiz oranda belli talepler var. Bunlar da uzun vadeli dediğimiz plana ve programa bağlanması gereken talepler. Onlarında fizibilitesi yapılması gerekiyor, fizibilite yapılması gerekirse fizibilite, etüt ise etüt, proje yapılması gerekir ise proje. Bunlarında hazırlanması gerekiyor. Bu noktadaki hazırlıkları buna göre yapacağız. Köylerimizi bir daha gezdiğimizde biliyorum ki pek çok problem halledilmiş olacak. Belki yeni talepleri almaya geleceğiz. Ama nispeten daha az talepler almış olacağız.”

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren köylü vatandaşlar ise, köylerinin sorunlarının çözümüne ilişkin gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Vali Canalp ve beraberindeki heyete teşekkür etti.