“23 Nisan 1920' tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıldönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu mutlu günü bir kez daha coşku ve gururla kutluyoruz.

Sevgili Çocuklar;

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile kurulan devletimiz, sizlerin omuzlarında yükselecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti’nin geleceği olarak gördüğü çocukları; sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri ve bu şekilde hayatlarını sürdürmeleri için büyük çaba sarf etmiştir.

Biz de amaçla; hem çocuklarımızın hem de tüm Balkan ülkeleri arasında barış ve dostluğun geliştirilmesine, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacağı inancıyla 6. Balkan Şenliği’ni düzenliyoruz. Balkan ülkelerinden gelen çocuklarımız barış şehri olan Edirne’mizin değişik merkezlerinde sizlerle birlikte gösteri yapacak ve mutluluğunuza ortak olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bugüne kadar TBMM çatısı altında milletimize emeği geçen tüm meclis üyelerini saygı, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içerisinde yaşamasına vesile olmasını diliyorum.”