Ay sonunda yaş haddinden emekli olacak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, mesaj yayımlayarak Edirnelilere veda etti. Şahin’in veda mesajı şöyle:

“Değerli Edirneliler,

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi olan tarih ve kültür şehri Edirne'de görev yapmanın mutluluk ve heyecanını yaşarken bu güzel şehirden ayrılacak olmanın hüznünü yaşıyorum. Bu kadim şehirde 201. Vali olarak görev yapmanın huzuru ile sizlere veda ediyorum. Kısa sayılabilecek bir süre görev yaptığım bu şehirde hep beraber çok önemli işlere imza attığımıza inanıyorum. İnsanı, doğası, tarihi ve medeniyeti ile kendisine gönülden bağlayan bu kadim şehirden ayrılış benim için gurbete gidiş gibi olacaktır.

Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan, UNESCO Kültürel Miras listesine giren Selimiye camisi, yüzyıllardır süren Kırkpınar’ı ve göz kamaştırıcı tarihi eserleri ile Edirne her daim ilgi odağı olmuştur. Bize düşen,  geçmişten aldığımız emaneti geleceğe aktarmak ve bu muhteşem şehre hizmet edeceklerin önünü açmaktır.

Edirne'de bulunduğum sürede bu şehre değer veren, hizmet etmeyi şeref bilen, çalışmalarımızda yanımızda olan tüm mesai arkadaşlarıma, Milletvekillerimize, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımıza, Yargı mensuplarımıza, Üniversite mensuplarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Askerî Erkânımıza, İl Müdürlerimize, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Meslek Odalarımıza, Muhtarlarımıza, Basın Mensuplarımıza ve Edirneli hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

            Bu vesile ile şahsıma Rumeli’nin başşehri Edirne'ye Vali olarak hizmet etme imkânını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız olmak üzere, Bakanlarımıza ve tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Edirne’de görev yapmış olmanın onuruyla tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”