Dün Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki “İlçemize Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması” konulu toplantıya katılan Edirne Valisi Hasan Duruer, toplantı sonrasında Keşan’da faaliyet gösteren bazı işletmeleri de ziyaret etti.

Ziyaretine ilk olarak Hacıköylü Yazıcılar Mobilya ile başlayan Duruer, sırasıyla Perge Tekstil, Özbingöl Egepen ve Süngünler Şirketi’yle devam etti.

Hacıköylü Yazıcılar Mobilya ziyaretinde Duruer ve beraberindekiler işletme sahipleri Cemal ve Ethem Yazıcı tarafından karşılandı. İşletme ortaklarından Ethem Yazıcı, “İşletmede 25 kişi istihdam ediliyor. 1978 yılından bu zaman kadar faaliyette bulunuyoruz. Yunanistan’a ihracat yapıyoruz.” dedi.

Perge Tekstil’de, işletme sahiplerinden Arif Kaya ve işletme Müdürü Mehmet Fındıkoğlu tarafından karşılanan Duruer ve heyetine,  Arif Kaya, “İşletme bayan ve erkek giyimi üzerine faaliyet yürütüyor. 250 kişi istihdam ediliyor ve 36 ülkeye ihracat yapıyoruz.” bilgisini verdi.

Özbingöl Egepen ziyaretinde, Duruer ve heyeti, işletme sahibi Hayati Bingöl tarafından karşılandı. Bingöl, “Özbingöl Egepen 1987 yılından bu zamana kadar faaliyette bulunuyor. Yaklaşık 20 kişi istihdam ediliyor. Hazırlanan çerçeveler Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Ankara’ya gönderiliyor.” dedi.

Süzgünler Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama Şirketi ziyaretinde ise Vali Duruer ve heyetini, işletme ortaklarından Kadir Süzgün ekibiyle birlikte karşıladı.

Kadir Süzgün, “Keşan ve Enez’de 40 kişinin istihdam ediyoruz, mobilya, beyaz eşya ve dayanıklı tüketim malları pazarlıyoruz. Bölgede yaklaşık 53 yıldır faaliyette bulunuyoruz ve 30’a yakın bayiliklerimiz var.” dedi.

İşletme ziyaretleri sonrasında Hasan Duruer Keşan’dan ayrıldı.