Saat 10.00 sıralarında ilk olarak Keşan Kaymakamlığı’na gelen Edirne Valisi Günay Özdemir, burada Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan’da bulunan kurum ve kuruluş amirleri tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Keşan Kaymakamı Nuri Özder’in odasına geçen heyet burada bir süre sohbet etti. Bu sırada ziyaret ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Edirne Valisi Günay Özdemir, “Göreve başladığımızdan bu yana bütün ilçelerimizi hızlıca gezmeye çalışıyoruz. İlçelerimizi iyi tanırsak bölgemize daha iyi hizmet vereceğimize inanıyoruz. Keşan, Edirne’nin en önemli ve büyük ilçelerinde birisi. Bölgeye ekonomik anlamda da büyük katkı sağlayan bir ilçe. Bu konuda kaymakam ve belediye başkanımızdan bilgi alacağız. Ayrıca orman yangını gerçekleşen bölgemize de ziyarette bulunacağız. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz. Halkımız da yangınlar konusunda daha dikkatli olmalı. Küçük ihmaller büyük değerlerimizin kaybolmasına neden oluyor. Yangına yapılan mücadelede bir eksiklik yaşanmadı.” şeklinde konuştu.

Sahil şeridi ile ilgili bilgi alacağını ve daha sonra gerekenleri yapacağını söyleyen Özdemir, Keşan hakkında, kaymakam, belediye başkanı ve STK’lardan eksik ve sorunları öğreneceğini belirtti.

Buradaki ziyaret bir süre daha basına kapalı olarak devam etti.

Özdemir, buradan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçti. Buradaki ziyaretin ardından vali ve beraberindekiler Keşan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Özdemir, beraberinde Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Soytürk, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Atilla Bayazıt, Edirne Kültür Turizm İl Müdür Yardımcısı Zaim Bosnalı ve Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk ile birlikte saat 11.00 sıralarında Keşan Belediye Başkanlığına geldi.

Özdemir, burada bina girişinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan ve Zabıta Müdürü Hüseyin Yağcı tarafından karşılandı.

Ziyaret sırasında konuşan Özcan, Vali Özdemir’e Keşan ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Vali Özdemir, Keşan merkezde son olarak Jandarma Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti.