Ay sonunda yaş haddinden emekli olacak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, dün Keşan’a gelerek veda ziyaretinde bulundu.

Saat 09.30 sıralarında, Keşan Hükümet Konağı önüne gelen Vali Şahin burada Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar tarafından karşılandı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kendisini karşılayanların tek tek elini sıkarak daha sonra kendilerine hitap etti.

Her şeyin bir sonu olduğunu ifade eden Şahin, “İşte o son da böyleymiş. Bu vesileyle ben Keşan’a bugün vedaya geldim. Keşan benim için son derece önemli bir ilçe. Zaten ilimizden sonra gelen en büyük ilçelerden biri. Ama şunu ifade edeyim ki Keşan’da gelişimin daha ikinci gününden itibaren başladığımız Organize Sanayi Bölgesi işini tam noktayı koyamadım ama Belediye Başkanı söz verdi. Bu iş sadece parasal yöne takıldı, her şey halledildi. Belki 4-5 senede yapılabilecek işler 1 yılda yapıldı. Malum bu meraların ot bedeli parası var. Belediye başkanımız sınırları dahilinde olduğu için bunu denkleştirebilir. Organize sanayinin parselleme işleri ve altyapı çalışmaları konusunda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası işin başından beri gayret ediyor. İkisi beraber bu işi yürütürler.”

VALİNİN “DOĞALGAZI KAZANDIRDIK” SÖZLERİ ŞAŞIRTTI

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in, “Keşan’a doğalgazı kazandırdık” sözleri ise dikkat çekti. Halen Keşan’a doğalgaz gelmemiş olmasına rağmen Şahin, “Bir de en güzel olanı ilçenize doğalgazı kazandırdık. Bu tamamen bir uğraşı sonucu elde edildi. Doğalgazın gelmesi burası için gelişti. Şu anda soluduğumuz havanın bir kısmı sis olsa bile büyük çoğunluğu da karbondioksit. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere başarılar diliyorum.” 

Vali Şahin daha sonra kaymakamlık makamına geçerek burada katılımcılarla görüştü. Basının sadece fotoğraf almasına izin verilen görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Görüşmede Dursun Ali Şahin’e Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından Türk bayrağı motifli tablo,  Keşan Ticaret ve Sanayi
Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından ise “Yaşam Boyu Onur Ödülü” takdim edildi. Dursun Ali Şahin, basın mensuplarıyla selfie çekildikten sonra İpsala’ya gitti.