Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi ile ilgili olarak dün yazılı bir açıklama yaptı. Alabak’ın açıklaması şöyle:

“Ülkemiz 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Amerikancı gladyonun kalkışmasını yaşadı. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere milletimizde, Ordu- Millet birlikteliği ile bu kalkışmayı püskürtmüş ve ezmiştir.

Partimiz daha kalkışmanın ilk dakikalarında tavrını net olarak ortaya koymuş ve bu Fethullahçı kalkışmanın karşısında olduğunu kamuoyuna ilan etmiş ve üyelerini kalkışmaya karşı direnişe çağırmıştır.

Partimiz yıllardır Fethullahçı terör örgütü ile mücadelede en önde bulunmuş, hedef alınmış, Genel başkanımız başta olmak üzere partimizin birçok yöneticisi Ergenekon tertibi ile Silivri zindanına hapsetmişlerdir.

Fethullahçı yapı Ergenekon ve Balyoz tertipleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpas kurmuş ve büyük darbe vurmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerini darbe kalkışması ile ikinci büyük darbe vurulmuş, ordumuz itibarsızlaştırılmak istenmiştir.

Vatan Partisi olarak uyarıyoruz. Ordumuza sahip çıkıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bu küçük yapı ordumuzu temsil etmemektedir. Unutulmamalıdır ki ordusu olmayan milletler ayaklar altında kalır.

Bölgemizde yaşanan gelişmeler güçlü bir orduya sahip olmamızı zorunlu kılmaktadır. Gerek bölücü teröre karşı ve gerekse yobaz terörüne karşı ordumuz ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin birliğinin güvencesidir. 

Halkımızı uyarıyoruz. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan psikolojik savaş malzemelerine itibar etmemelidir.

Hükümeti uyarıyoruz. Halkımızı ayrıştıran söylemlerden uzak durulmalıdır. Taksim meydanının yeniden düzenlenmesi söylemi halkımızı ayrıştıran bir söylemdir. 31 Mart gerici ayaklanmasının merkezinin yeniden inşası söylemi Cumhuriyet Devrimine karşı cephe açmaktır.

Vatan Partisi olarak halkımızı partimiz ile dayanışmaya, üye olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz.”