HABER MERKEZİ

Dün, İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında son yapılan anayasa değişikliği ile getirilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile milletin bir çıkmaza sürüklendiğini, milletin önüne iki seçenek sunulduğunu ve bir çıkmaza mahkûm edilmek istendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Bu seçenekler Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı şeklinde sunulmaktadır. Cumhur ittifakı cumhura karşı, millet ittifakı ise milletimizi bölüyor.

17 yıldır tek başına iktidar olan AKP, uyguladığı Atlantik menşeili ekonomik programı ile borcu borç ile çevirmeye, sıcak para bularak ekonominin çarkını çevirmeye çalışmış, özelleştirmeler ile ekonomide denge unsuru olan ve ülkemiz ekonomisin güç dengesinin lokomotifi olan kurumlar elden çıkarılmış, açıkça ülkemiz ekonomisi savunmasız bırakılmıştır. Cumhuriyet devriminin kazanımları bir bir hedef alınmış, aydınlanma ve çağdaş toplum yerine ortaçağ kurumları öne çıkarılmıştır. Cemaatlerin ve tarikatların önü açılmıştır.”

VATAN PARTİSİNİ BÜYÜTELİM”

Vatan Partisi, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi seçimlerine adayları ile gireceklerinin yazılı olduğu açıklamada şöyle devam edildi: “Millet ittifakını oluşturan partiler gerek ekonomide ve gerekse ülkemizin bağımsızlığına yönelen tehdide karşı program üretememişler, seçimlerde Türkiye düşmanları ile kol kola girmişlerdir. AKP’den kurtulalım da kim olursa olsun düşüncesinden hareketle dün Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmelettin İnsanoğlu’na, Abdullah Gül’lere sarılanlar bugün PKK’nın siyasi kolu olan HDP ve FETÖ örgütü ile kol kola girmişlerdir. Kendi örgütüne ve milletine güvenmeyen bir noktadırlar. Atlantik cephesinde yer almışlardır. Ülkemizin Suriye’de ABD emperyalizmine karşı almış olduğu tavra karşı çıkmışlardır. Bu iki seçenek çatal çıkmazdır. Milletimiz seçeneksiz değildir. Partimiz İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi seçimlerine adayları ile girmektedir. Oylarımızı Vatan Partisi’ne vererek bu meclislerde temsilini sağlayalım. Vatan Partisini büyütelim. Bugüne kadar verilen bütün oylarınız başa gitmiştir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik çıkmaz bunun göstergesidir.”

“VATAN PARTİSİNİN İKTİDARINDA ÜRETİCİ BAŞ TACIDIR”

Halkı Vatan Partisi’ne destek vermeye davet eden açıklamada son olarak şunlara yer verildi: “Vatan Partisi borçlanma ekonomisi yerine üretim ekonomisini savunmaktadır. Vatan Partisinin iktidarında üretici baş tacıdır. Köylü milletin efendisidir. Ülkemizde üretilen hiçbir ürünün ithaline izin verilmeyecektir. Yabancı ülkelerin üreticilerinin ithalat ile desteklenmesi yerine ülkemizin üreticisi desteklenecek, üretim teşvik edilecek ithal ürünler için gümrük duvarları yeniden örülecektir. Atıl durumdaki fabrikalar ve özelleştirilen stratejik kurumlar kamulaştırılacak, üretime kazandırılacaktır. Belediyelerimiz rant için değil halk için seferber olacak, belediye bünyesindeki şirketler lağvedilerek hizmetler doğrudan belediyeler eliyle verilecektir. Çağdaş, aydın ve sosyal olanaklara kavuşmuş kentler, beton grisi değil, yeşile doymuş kentler hedefimiz olacaktır. Özelci değil kamucuyuz, halkçıyız, toplumdan yanayız. Kaynaklar mafya rantçılarına, tarikat şeyhlerine akmayacak, halka hizmet için değerlendirilecektir. Halkımızı Partimizin programına destek vermeye, kör çıkmazlara teslim olmamaya çağırıyoruz.”