Şehitlik parkında kurduklarını stant ile imza toplayan Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanlığı, saat 13.00 sıralarında bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, parti olarak ülke çapında yürüttükleri kampanya ile “Teröre Kesin Çözüm için Milli Dayanışma Programını”  halkın dikkatine sunduklarını belirterek şunları söyledi: “Edirne’de de İl ve İlçe örgütlerimiz bu kampanyanın başarısı için çalışmalarına başlamıştır. Ülkemiz ABD emperyalizminin bombalarını Vatan savaşı ile hendeklere gömmektedir. ABD’nin kara gücüne karşı verilen vatan savaşının başarısı milletimizin birliğini ve dayanışma duygularını pekiştirmiştir. Vatan savaşının başarısı, milletçe ve devletçe topyekun mücadele etmekten geçer. Artık vatan savaşımızın ağırlığı, güney sınırımızdadır. Bölücü ve yobaz terör örgütleri Suriye’nin ve Irak'ın kuzeyinde üslenmiş bulunuyorlar. ABD ve İsrail’in bu örgütleri kullanarak Barzanistan’dan Doğu Akdeniz’e uzanan bir koridor açma ve orada bir devletçik oluşturma girişimi, Türkiye’miz için öncelikli tehdittir. Küresel boyuttaki bu tehdit, sıradan tavırlarla durdurulamaz. Vatan bütünlüğümüz için, devlet ve milletçe topyekûn mücadele zamanı gelmiştir.”

MİLLİ DAYANIŞMA PROGRAMI

Alabak, Vatan Partisinin Milli Dayanışma Programını şu şekilde belirtti: “Devletin ve milletin birliğini güçlendirmek. Halk ile ordu ve polis arasındaki bağları pekiştirmek. Bölücü ve yobaz terörüne karşı başta Suriye, Irak ve İran olmak üzere bölge ülkeleri ile işbirliği. Emperyalizmin bölünmeyi dayatan ekonomik tehditlerine karşı Milli direnme ekonomisi. Bölücü ve yobaz Anayasa girişimine karşı Atatürk Devrimi çizgisi. Bölücü Terör örgütü temsilcisi HDP’nin kapatılması ve suçluların yargılanması. ABD–İsrail koridoruna destek sunan Adana ve Diyarbakır üslerinin kapatılması.”

VATAN PARTİSİ, KAHRAMANLARIN PARTİSİDİR

Çetin Alabak, açıklamasında son olarak şunları kaydetti: “Partimizin Milli Dayanışma Programını içeren ve halkımızı birliğe, teröre karşı topyekun mücadeleye çağıran bildirimizi bugün ve yarın Keşan halkına sunacağız. Burada açtığımız masada halkımızın vereceği imzalar ile Teröre karşı dimdik ayakta olduğumuzu ve mücadele etmekten bir an bile geri durmadığımızı göstereceğiz. Vatan savaşından milli hükümet ile çıkacağız. Türkiye, vatanını bütünleştirmek üretim ekonomisine geçmek, çağdaş toplumu kurmak, yurtta ve Batı Asya’da barışı sağlamak için, Atatürk Devrimi rotasına girecektir. Her savaşta olduğu gibi gündem, kahraman olma gündemidir. Vatan Partisi, kahramanların partisidir. Türkiye'nin bütün kahramanlarını Vatan Partisi'ne üye olmaya ve görev almaya çağırıyoruz.”