Edirne İl Özel İdaresi Başkanlığı’nın, Tekel Meydanı’nda bulunan eski Tekel binasını satışa sunmak üzere hazırlık yaptığı öğrenildi.

Halen içinde 2012 yılından beri kiracı bulunan binanın, yıllar sonra tekrar satışa çıkarılacağı yönündeki söylentiler vatandaşların tepkisine neden oldu.

Valiliğin halkın ortak malı olan malları satmasını uygun bulmadıklarını belirten vatandaşlar, “Keşan’da şehrin en merkezi ve en kıymetli yerinde bulunan işhanının satılmasına karşıyız. Satış gündeme gelirse bunu engellemek için elimizden gelen ne varsa yapmaya ve gerekirse Ankara’ya kadar gitmeye hazırız. Özel İdare Keşan’daki mallarını satmaya bakacağına yenilerini yapmak için uğraşsın” diye konuştu.

Tekel Meydanı’nda bulunan Özel İdare İşhanı’nın satışı 2006 yılında da gündeme gelmiş ancak kamuoyundan gelen tepkiler sonucunda bu karardan vazgeçilmişti.

SATIŞI UYGUN BULUNMAMIŞTI

Eski Tekel binasının satışının gündeme gelmesinin ardından, Keşan kamuoyu binanın Keşan’ın malı olduğunu ve satılmasının uygun olmayacağını belirterek, satışa karşı tutum sergilemişti. Bu konuda bazı sivil toplum kuruluşları tarafından da satılmasına karşı çıkılan açıklamalara yer verilmişti.

O dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş başkanlığında, 2012 yılının Kasım ayında yapılan bütçe toplantılarında, bahse konu binanın satışı da görüşülmüş, ancak taşınmazın satışının uygun olmadığına karar verilmişti.