SONGÜL KONAR

“ADALET İSTİYORUZ”

TOKİ tarafından Karanlıkdere mevkiinde ekonomik durumu iyi olmayan kişilere evler yaptırıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan vatandaşlar, şunları söyledi: “Biz, Karanlıkdere mevkiinde gecekonduda oturmaya devam ediyoruz. Evlerimiz, kötü durumda ve yaşanabilecek düzeyde değil. Ama bizler yine bu evlerde oturmaya devam ediyoruz. Gecekonduda oturanlar, TOKİ’deki evlerde yedeklerde sıra beklerken; evi olan bazı kişilere TOKİ’den ev çıktığını görüyoruz. Bu kişilerde, TOKİ’deki evlerini kiraya veriyorlar. Soruyorum: böyle bir adalet olur mu? Bizim istediğimiz yaşanan adaletsizliğin çözüme kavuşturulmasıdır. Biz yıllardan bu yana sorunu dile getiriyoruz ama çözüm anlamında atılan herhangi bir durum yok.”

“YETKİLİLER, KAÇ EVİN KİRADA OLUP-OLMADIĞI HAKKINDA İNCELEME YAPSIN”

Vatandaşlar, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, TOKİ’den ev istiyoruz. Artık, yetkililerin sesimizi duymasını istiyorum. TOKİ’deki evlerini kiraya kişilerden evlerin alınıp, yedekte bekleyen kişilere verilmesini istiyoruz. Çünkü bu evler, yoksulların ev sahibi olması amacıyla yapıldı. Yapılan sözleşmede, evlerin başkalarına satılması ya da kiralanması yer almıyor. Yetkililerden isteğimiz, kaç evin kirada olup-olmadığı hakkında inceleme yapılmasını istiyoruz. Bizim evlerimizin durumu içler acısı ve bazıları yıkılmak üzere. Artık, bizlerde ev sahibi olmak istiyoruz. Devletin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz.”

“SORUNUMUZA ÇARE ÜRETSİNLER”

Vatandaşlar sözlerini şöyle tamamladı: “TOKİ evleri, ihtiyaç sahipleri için mi yoksa iktidara oy veren kişilere mi yapıldı? Amaç, ihtiyaç sahipleriyse, burada 150 kişi yaşıyor ve hiçbirimiz ev sahibi olamadık. Hepimiz, yedeklerdeyiz ve ev sahibi olmayı bekliyoruz. Bizler mağduruz ama bizlerle ilgilenen kimse yok. Yerel seçimler yaklaşıyor ve bizlerden oy istemek için gelecekler. Yaşadığımız evi ve durumumuzu gördükten sonra bizden nasıl oy isteyecekler? Sorunumuza çare üretsinler.”