HABER MERKEZİ

Yuvam Evleri’nden yaklaşık 40 yıldır minibüslerin geçtiğini ancak yeni düzenlemeyle birlikte geçmediğini belirten vatandaşlar, “Minibüsler artık Yuvam Evleri durağından geçmiyor. İlgili mercilere minibüslerin neden geçmediğini sorduğumuzda yeni düzenleme yapıldığını ve hattın değiştiğini bizlere ilettiler. Keşan Belediyesi tarafından yapılan duraktan artık minibüsler geçmiyor. Biz bir yere gitmek istediğimizde Anafartalar Caddesi’ne çıkmamız gerekiyor. Bizim yaşlılarımız minibüse binmek için uzun bir yol kat etmesi gerekiyor. Yaz mevsiminde iyi ya da kötü gittik ama kış mevsiminde ne yapacağız? Hattın güzergahı değiştirilirken bizlerinde görüşmeleri alınsa iyi olurdu.” dedi.

YETKİLİLERİN GEREĞİNİ YAPMASINI İSTİYORUZ

Vatandaşlar, sözlerine şöyle devam etti: “Başka mahallelerde de bazı noktalardan minibüslerin geçmediği yönünde eleştiriler yapılıyordu. Ama şu anda o noktalardan geçişin yeniden yapılmaya başlandığını görüyoruz. Fakat Yuvam Evleri mevkiinden minibüsler geçmiyor. Biz belediye yetkililerine sorunlarımızı ilettik ama çözüm anlamında yapılan bir şey yok. Biz, yetkililerden çözüm üretilmesini istiyoruz. 40 yıldır minibüsler bu güzergahtan geçerken, şimdi ne oldu da güzergah değişti. Sosyal belediyecilik çerçevesinde vatandaşa hizmet edilmek isteniyorsa yetkililerin gereğini yapmasını istiyoruz.”

33 İMZA TOPLADIK

Yuvam Evleri mevkiindeki vatandaşlar olarak, geçen cumartesi günü itibariyle imza kampanyası düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Vatandaşlar olarak 33 imza topladık. Toplanan imzaların Keşan Belediyesi’ne ve kooperatif yetkililerine vereceğiz. Belediyedeki ilgili yetkililer bizim sorunumuza çözüm üretemiyor. Bundan ötürü de minibüs hattının yeniden bu mevkiden geçeceği konusunda Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın söz vermesini istiyoruz. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz.”