Geçtiğimiz Salı akşamı, saat 23.00 sıralarında,  Aşağı Zaferiye Mahallesi Cin Ali Caddesi üzerinde vatandaşlar tarafından kanadından yaralı halde bulunan kerkenez, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edilerek, tedavi altına alındı.

Yol kenarında kanadından yaralı halde kerkenez bulan vatandaşlar, durumu Keşan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ekipler tarafından alınan yaralı kerkeneze ilk müdahale, belediye veterinerleri tarafından yapıldı. Sağ kanadında saçma deliği bulunan yaralı kerkenezin, bilinçsiz avcılar tarafından vurulduğu bildirildi. Yaralı kerkenez, tedavi edilmek üzere Keşan Orman Fidanlık Şefliği’ne götürülerek, burada Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı kerkenezin, tedavisinin ardından tekrar doğaya salınacağı öğrenildi. Kerkenezin, Edirne Doğal Yaşamı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alındığı kaydedildi.

KERKENEZ

Kerkenez, Kartagiller familyasından olup,  yaşadığı yerler genellikle Avrupa, Asya ve Afrika'nın ova ve yüksek dağlık arazilerinde bulunurlar. Amerika ve Avustralya’da yaşayan türler de vardır. Özellikleri, 30-35 santim boyunda gündüz avlanan yırtıcı bir kuş türüdür. Kuş, fare ve köstebek avlayarak beslenmektedir.