Genel seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Seçmen kâğıtlarının muhtarlıklar tarafından dağıtılması devam ediyor.  7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi güncellenen listeler ve seçmen bilgileri muhtarlıklar tarafından oy kullanacak vatandaşlara dağıtılıyor.

Vatandaşlar Keşan merkezinde mesai saatleri içersinde muhtarlıklara uğrayarak seçmen bilgi kâğıtlarını alabiliyor. Dağıtımların daha hızlı olabilmesi için seçmen kâğıdını almaya gelen vatandaşların beraberlerinde nüfus cüzdanları ile gelmelerinin iş ve işlemleri hayli hızlandıracağına dikkat çekildi.

SİSTEME GİRİLMEDİĞİNDE BELGEYİ BULMAK 15-20 DAKİKA SÜREBİLİYOR

Konuyla ilgili olarak konuşan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, mahallesinde dağıtımı yapılması gereken 7 bin 500’e yakın seçmen bilgi kâğıdı olduğunu kaydederek, “İlçe Seçim Kurulu tarafından gönderilen listelerdeki isim ve adreslere daha kolay ulaşabilmemiz için buraya gelen vatandaşlarımızın beraberlerinde mutlaka nüfus cüzdanlarını ya da bunun bir fotokopisini bulundurmasını istiyoruz. Nüfus cüzdanından siteme girerek işlemleri 1-2 dakika içinde tamamlayabiliyoruz.  Aksi halde bu iş 15-20 dakikayı bulabiliyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

APARTMAN YÖNETİCİLERİNDEN DUYARLILIK BEKLİYORUZ

İşlek,  ayrıca apartman yöneticisi konumunda olanlara da o binada ya da sitede ikamet eden tüm seçmenlerin bilgi kâğıtlarının hepsinin birden teslim edilebileceğine de dikkat çekti ve bu durumda olanlardan duyarlılık beklediklerini de ifade etti.