SONGÜL KONAR

Twitter’dan açıklama yapan Bakan Selçuk, “Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın aşı randevuları Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlandı. Mesai arkadaşlarımız an itibarıyla randevularını e-Nabız’dan alabilirler. Eğitim ailemiz adına tüm sağlık camiamıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Keşan Eğitim Sen Temsilcilik Başkanı Vedat Bulut, Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Bulut açıklamasında, 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlayana kadar tüm öğretmenlerin aşı olacak olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

“SAĞLIK BAKANLIĞINDAN YENİ BİR MÜJDE ALMAK İSTİYORUZ”

Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin uzaktan eğitimden sıkıldıklarını ve yorulduklarını dile getiren Vedat Bulut, açıklamasında şunlara yer verdi: “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beklediğimiz müjdeyi geçtiğimiz akşam verdi. Bu haberi tüm eğitim çalışanları bekliyordu. 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlayana kadar tüm öğretmenlerimizin aşı olacak olması bizi çok sevindirdi. Dileriz ki bu en kısa zamanda gerçekleşir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında seyrekleştirilmiş sınıflarda yüz yüze eğitime devam ederiz. Hem öğrenci hem öğretmenlerimiz uzaktan eğitimden çok sıkıldı ve yoruldular. Öğretmenler öğrencilerini çok özlediler, böyle devam etmesini diliyoruz. Sağlık Bakanlığından yeni bir müjde almak istiyoruz. Bu müjde ise öğrencilerimize haftada bir test yapılması. Bunun için de yeterli zaman var. Sağlık Bakanlığı inşallah yeterli kiti temin eder. Öğrencilerimizin ikinci dönem haftada bir test yapması doğru bir karar olur diye düşünüyoruz.”

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA EK BÜTÇE AYIRTILMASI GEREKİYOR”

Milli Eğitim Bakanlığının Hükümet ile görüşmesini ve ek kadrolu öğretmen ataması yapılması gerektiğini ifade eden Bulut, “Seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacağı için Milli Eğitim Bakanlığına ek bütçe ayırtılması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da Hükümet ile ciddi bir çalışmaya girip ek kadrolu öğretmen ataması yapılmasını görüşmeli. Bunu talep ediyoruz. Seyrekleştirilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim yapılması için böyle bir bütçe sağlanması lazım. Çocuklarımızın yüz yüze eğitime devam etmesi lazım” dedi.

“TATİL BELDELERİNDE OLAN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?”

Bakan Selçuk’un açıkladığı telafi eğitim hakkında konuşan Bulut, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Çocuklarımız geçtiğimiz gün LGS’den (Liselere Geçiş Sınavı) çıktılar. Yorucu bir dönem geçirdikten ve sınavdan çıktıktan sonra iyi bir tatil yapmalarını temenni ediyoruz. Telafi eğitim diye bir şey çıkardılar. Bu telafi eğitim de isteğe bırakıldı. Bunu doğru bulmuyoruz. Telafi eğitim yapılacaksa tüm öğrencilerin bu eğitime katılmalarını bekliyoruz. Bu eğitim isteğe bağlı bırakılmamalı. Geçici ve sezonluk çalışan vatandaşlar aileleri ile işe gittiklerinde öğrenciler telafi eğitimlerini nasıl tamamlayacak. Bu yapılmış olmak için yapıldı, kabul etmiyoruz. Telafi eğitimi tüm öğrencilerimize uygulanmalı. Tatil beldelerinde olan öğrenciler ne yapacak? Bu öğrenciler telafi eğitimlerini nasıl alacaklar. Bakan, öğrenciler gittikleri yerlerde telafi eğitimlerini tamamlayabilir diyor, bu mümkün değil. Bu yapılmış olsun diye yapılan bir şey. Bu telafi eğitim olmayacaktır, bundan eminiz.”