AYGÜL KONAR

Öğretmen ve öğrencilerin sağlıklarının tehlikeye atıldığını kaydeden Bulut, Türkiye genelinde henüz 80 bin öğretmenin aşılandığını söyledi.

“VAKALAR ZİRVE YAPTI VE ÇIKIŞI YOK”

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son tabloya göre Edirne’de vaka sayılarının yüz binde 409 olduğunu hatırlatan Vedat Bulut, sözlerine şöyle devam etti: “Çevremizde ki Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale illeri aynı şekilde. Böyle bir dönemde okulları açık tutmanın gerçekten hiçbir anlamı yok. Bugün öğretmenlerin ve öğrencilerimizin sağlığı hiçe sayılıyor. Bizim bölgemizde yok ama Türkiye genelinde koronavirüsten ölen öğretmen sayısı on altı. Öğrencilerdeki bulaşı binin üzerinde. Bu durumda eğitimi sürdürebilmek mümkün değildir. Ben 15 Nisan’dan sonra tam kapanma sağlanacağına inanıyorum. Çünkü vakalar zirve yaptı ve çıkışı yok. Özellikle Keşan bölgemizde vakalar hızla artıyor. Aldığımız haberlere göre şu an 5 civarı öğretmenimiz karantinada, bir öğretmenimizde yoğun bakımda. Tüm bunlar yaşanırken özellikle 8 ve 12 sınıfları okullara taşımanın hiçbir anlamı yok.”

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI VAR MI, YOK MU GERÇEKTEN ŞAŞIRIYORUM”

Öğretmenlerin aşılanması gerektiğine dikkat çeken Bulut sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şu  ana kadar Türkiye genelinde 80 bin öğretmen aşılandı. 1 milyon öğretmen var. Bizim bölgemizde sadece köy okullarında aşılamalar yapıldı ama bitirilip bitirilmediği konusunda şu an da bilgim yok. Öğrenci ve öğretmenler okula gidiyorsa bunlara test yapılmalıdır. Acilen öğretmenlerimizin aşılanması gerekiyor. Eğitim öğretim diyoruz ama öğrenci ve öğretmenler sağlıklı bir ortamda bulunmuyorsa toplum sağlığı tehlikeye düşüyor demektir. Milli Eğitim Bakanı var mı, yok mu gerçekten şaşırıyorum. Bakanlık sırf özel okulların istek ve talepleri doğrultusunda hareket ediyorsa bu çok yanlış bir şeydir. Kararlar özel okulların talepleri doğrultusunda alınıyor. Biz öğrencilerin yüksek yararının ön plana çıkarılmasını istiyoruz. Böyle olmayan bir eğitim eğitim değildir. Biz eğitimin merkezine öğrencileri koyuyoruz. Onların sağlıda bizim için son derece önemli ama bunların dikkate alınmadığını görüyoruz. Ben Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı gerçekten var mı, yok mu tereddütteyim.”