SONGÜL KONAR

Yekta Baydar Ortaokulu Okul Aile Birliği ve veliler Ziya Dikici’nin, başka bir okula tayin edilmesine tepki gösterdi. Dün Yekta Baydar Ortaokulu’nun önüne gelen Sevil Baydar ve veliler açıklamada bulundular.

VELİLER TARAFINDAN 500 İMZA TOPLANDI

Ziya Dikici’nin tayin edilmemesi için veliler tarafından 500 imza toplandı.

Yekta Baydar Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Yazıcı, “Biz müdürümüzü vermek istemiyoruz. İl ve Türkiye çapında başarılarımız belli. Biz de çocuklarımız da müdürümüzü çok seviyoruz.” dedi.

“BİZ BU BAŞARIYI ZİYA BEY İLE YAKALADIK”

Yekta Baydar’ın annesi Sevil Baydar, okulun Edirne çapında da Türkiye çapında da başarılarının herkes tarafından bilindiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Çok yakında TÜBİTAK’ta Türkiye ikinciliğimiz oldu. Diğer sosyal alanlarda da okulumuz çok başarılı. Biz bu başarıyı Ziya Bey ile yakaladık. Ziya Bey’in okul öğretmenleri, öğrencileri ve veliler ile anlaşması, iletişimi çok güzel. Bu okul benim her şeyim. Çocuğum ve eşim yok, bir tek bu okulum var. Eğer bu okulun başarısı böyle devam etmezse bende gitmiş olurum. Ziya Bey bir 4 yıl daha burada kalırsa veliler ve öğrenciler en başta da ben çok mutlu olacağız. Bu sözlerimi ve isteklerimi inşallah dikkate alırlar. Kendileri de bu okulun ne kadar başarılı olduğunu biliyorlar. Bir gün İl Milli Eğitim Müdürlüğüne davet edildik, kendimi daha tanıtmadan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Keşan’da Yekta Baydar Ortaokulu’nun ne kadar başarılı olduğun söyledi. Ben bundan çok gurur duydum. Yekta Baydar’ın annesi olduğumu söyledim. Ben bunun kaybolmasını istemiyorum. Ziya Bey’e bir 4 yıl daha şans tanısınlar. Bu kadar veli, öğrenci ve öğretmenlerin isteğini inşallah dikkate alırlar. Okulumuzda böyle bir uyum olmasa biz bu başarıyı elde edemeyiz. Başarı toplum, uyum, ekip işidir. Buradaki ekip çok uyumlu.”

“ZİYA BEY SAYESİNDE BİZ KOCAMAN BİR AİLE OLDUK”

Öğrencilerin velileri ise şunları dile getirdi: “Ziya Bey sayesinde biz kocaman bir aile olduk. Çocuklarımıza şefkat ile yaklaşıyor. Bizlerde çocuklarımızda Müdürümüzün okuldan gitmesini kesinlikle istemiyoruz. Çok şey değil, sadece var olan elimizde kalsın istiyoruz. Lider iyi olmazsa diğerlerinin başarıya katkısı olmaz. Neden Ziya hocayı almak istiyorlar, bize onu söylesinler. Başarısına güvendiğimiz için onu göndermek istemiyoruz.