Keşan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Hayvan Barınağı’nda görevli Veteriner Teknikeri Uğur Eren, barınakta yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Barınakta rutin çalışmalara devam edildiğini ifade eden Eren, şunları söyledi: “Sokakta toplanan köpekler buraya geldiği zaman dış parazit ilaçlamasından geçiyor. Uyuz veya bit varsa ilaçlama yapılıyor. Daha sonra en kısa sürede herhangi bir hastalığı ya da sakatlığı yoksa kısırlaştırma ameliyatına alıyoruz. Burada da kuduz, iç ve dış parazit taramaları ve aşılamaları yapılıyor. 1 hafta sonrada tekrar sokağa geri salıyoruz. Sokak köpekleri kontrol altında. Ancak bizi uğraştıranlar dışarıdan Keşan’a getirilip bırakılan köpekler. Bu köpeklerin kontrolünde zorlanıyoruz. Onun haricinde buradaki köpekler kontrolümüz altında.”

KUDUZ AŞISI HER MEVSİMDE YAPILIYOR

Uğur Eren, 2006 yılından bu yana 3 bin köpeğin kısırlaştırıldığını ifade ederek, “Yazın genelde dış parazit yani uyuz oluyor. Kuduz aşısı ise her mevsimde yapılıyor. Keşan’da şu ana kadar hiç kuduz vakasına rastlamadık. Zaten aşıları vuruluyor. Bu nedenle de böyle bir şeyle daha önce hiç karşılaşmadık.” dedi.

Barınaktaki köpeklere verilmek üzere yaklaşık 3 ton mama geldiğini de dile getiren Eren, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.