HABER MERKEZİ

Açıklama şöyle; “Keşan Belediyesi sınırları ve mücavir alanlarında yaşayan halkımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi sağlanmak için çalışıyoruz.

Her çeşit göl, bataklık, doğal çukurlar, taş oyukları, ağaç kovukları, çayır ve ormanlarda birikmiş kar ve yağmur suları, yosunlarla sarılmış durgun su odakları, kullanılan veya bırakılmış su sarnıçları, havuzlar, çeltik üretim alanları, sulama kanalları, açıkta kalan lağım suları, fabrika ve drenaj kanalları gibi yerlerdeki temiz, az tuzlu, kirli sular, otomobil mezarlıkları, konutların çevresine bırakılan fıçı, varil, otomobil tekerleği, kova ve saksı tipi yerler sivrisinek üreme yerleridirler. (jit alanı) Müdürlüğümüz mevcut 2 adet araç, 8 kişilik uygulama sertifikalı eğitimli personelimizden oluşan 4’er kişilik 2 adet ekibimizle vektör mücadelesi kapsamında larva mücadelesini Keşan Belediyesi sınırları  ve mücavir alanlarımız Erikli-Mecidiye sahilleri ile Yayla-Danişment sahillerinin tüm üreme alanları olan; parklar, kuyular, fosseptikler, rögarlar, durgun sular, dere yatakları ve bina altları, inşaat alanları, terkedilmiş binalar ve bodrumlar larva mücadelesi için 20 günde  bir periyotlarla biyosidal uygulama yapılmıştır. Ayrıca fosseptikler, bodrumlar, rögar girişleri, kanalizasyon çıkışları, terk edilmiş binalarda rodentisit kullanılarak kemirgenler ile mücadele edilmektedir. Toplam uygulama yaptığımız alan her bir periyotta 500 hektar’ dır. Vektör mücadelesinin yoğun olarak yapıldığı Mart-Kasım döneminde her yıl ortalama 12-21 günlük olmak üzere 12-13 periyot gerçekleştiriyoruz. Düzenli olarak Hava Durumunu takip ederek, hava sıcaklıkları ve hava durumu uygun olduğu sürece çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Larva mücadelesini yoğun bir şekilde yaparak Araç üstü cihazlarla uygulama sayısını azaltarak halk sağlığı konusunda daha hassas şekilde çalışmalarımızı tamamlıyoruz.

Halkımızın geleneksel dallık eğlencesi için 2 ekibimiz ile dallık alanında biyosidal ürün uygulaması yapmıştır.  Asri Mezarlık ve Enez Yolu Mezarlığı araç üstü Mist Blower ekipmanımız  ile  rezidüel  (kalıcı) biyosidal uygulama yapılmıştır. Bundan sonrada rutin ürün uygulama periyotlarımıza devam etmekle beraber eğer ihtiyaç duyulursa Haziran Ayının ortasından itibaren erişkin (uçkun) sivrisinek ve karasineklere karşı rüzgar hızının 15 km/ h ‘in altında olduğu uçuş faaliyetlerinin yoğun olduğu (20:00-23:00) akşam saatlerinde mücavir alanlarımız Yayla-Danişment Sahilleri, Erikli-Mecidiye Sahilleri de dahil olmak üzere İlçemize ait belediyemiz sınırlarında bulunan mahallelerimizde araç üstü Mist Blower ve U.L.V. cihazlarımız ile biyosidal uygulama yapılacaktır. Vektör mücadelesinde; sivrisinek larva mücadelesine öncelik tanınmaktadır. Karasinek mücadelesinde çöp konteynırlarının zamanında boşaltılması, düzenli olarak yıkanması ve dezenfekte edilmesi, kapaklarının kapalı olarak tutulması mücadele yönünden etkili olmaktadır.”

Kanalizasyon arızaları ve su patlaklarının ALO 153’ü arayarak haber vermeleri, Larva alanlarının oluşmaması yönünden önem arz etmektedir.