HABER MERKEZİ

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Melis Çiner Woolf’un edebiyatla, acılarla, travmalarla, mücadelelerle dolu hayatını anlatarak yazarın sadece edebiyat açıcısından değil kadın hakları mücadelesi açısından da son derece önemli bir kişi olduğunu belirtti.

Çiner kitapla ile ilgili olarak “Kendine Ait Bir Oda” 1928 yılında yazarın Cambridge Üniversitesi'ndeki kız öğrencilere hitaben yaptığı bir konuşması üzerine inşa edilmiştir. Eser sonrasında feminizmin temel metinlerinden biri haline gelmiştir. Kitabının temel cümlesi şudur: “Eğer bir kadın kurmaca yazacaksa parası ve kendine ait bir odası olmalıdır. Bugün yaşananlar göstermektedir ki 1928 yılından bugüne çok da fazla şey değişmemiştir. Kadınlar hala ötekileştirilen, ayrımcılığa maruz kalan, şiddete maruz kalan bir kesimdir. Acı intiharıyla Woolf o günlerden bugünün kadınlarına gür sesiyle sesleniyor. Ve sesi ZERLANİS’te yankılanıyor.”

Dernek Başkanı Aydın Yıldırım kitap inceleme etkinliklerinin devam edeceğini, gelecek hafta ise Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar kitabını inceleyeceklerini bildirdi.