AYŞİN SEÇİL GEZER

KÖYLERDE YAŞAYAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA, YÜZDE ELLİ İNDİRİM SAĞLIYORUZ

Köylerde yaşayan engelli vatandaşların, su indiriminden, şehir ve ilçelerdeki gibi yararlanmasının istenmesi konusunda konuşan Vural, “Basında yer alan, köylerde yaşayan engelli vatandaşlarımız için su faturalarında indirim yapılması konusunda bir açıklama var. Bu açıklamayı yapan arkadaşımızın herhalde haberi yok. Biz bunu geçen sene Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda köylerde yaşayan engelli, gazi vatandaşlarımız su faturasından yüzde elli yararlanabilir. Biz bunun kararını geçen sene almıştık. Uygulama devam etmektedir. Bende burada söylüyorum; köylerde yaşayan engelli vatandaşlarımız var ise yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yüzde elli indirim sağlıyoruz. Köylerimizde böyle bir ihtiyaç varsa Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne başvurabilirler. Biz gerekeni yaparız, bu yüzde elli indirimden yararlansınlar.” dedi.

AYÇİÇEĞİ FİYATI DA ZAMANI GELDİĞİNDE AÇIKLANIR

11 Ağustos 2017 Cuma günü basında yer alan Mehmet Ali Yetim'in, ayçiçeği fiyatlarının açıklanmaması eleştirisine de yanıt veren Vural, “Mehmet Ali Yetim’i görüyorum; TMO'da açıklama yapıyor, ayçiçeği açıklaması yapıyor. Yaptığı açıklama boş bir açıklamadır. Devletimiz her zaman çiftçinin yanındadır. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kapısı her zaman açık. Malı bugün teslim ettiğinizde, paranızı iki gün içerisinde alıyorsunuz. Ayçiçeği konusunda da diyor ki yok fiyat açıklanacak, yok öyle. Ayçiçeği fiyatı da zamanı geldiğinde açıklanır. AK Parti hükümeti her zaman çiftçinin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Çiftçimiz rahat olsun, mağdur olmaz. Tarım komisyonunda olan Trakya Birliğin Başkanı Rafet Sezen'dir. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Milletvekilimiz daha iyi biliyor, fiyat konusunda da gereken açıklamayı yapar. Çiftçi kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Milletvekilimizin çalışmaları devam ediyor.” şeklinde konuştu.  

ENEZ YOLU 2017 PROGRAMINA GİRDİ

Enez yolunun ne zaman yapılacağı ile ilgili Vural şunları söyledi: “Bizim İl Başkanımız Enez yolu ile ilgili bir açıklama yaptı. Enez yolu 2017 programına girdi, ihale aşamasına geldi. 2017 yılında ihalesi olmasa bile 2018 yılında ihalesi olup, başlayacaktır. Parası hazırlandı. Milletvekilimiz ve İl Başkanımız takip ediyor. Bizler de takibini sağlıyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok o yol kesinlikle olacaktır. AK Parti hükümeti çalışıyor. Erikli yolu gündemde yoktu. Keşan'dan başlayıp, Erikli’ye kadar gitti.”

HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Köylerde yaşanan sorunlara çözüm bulduklarını ve çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Vural açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “İl Özel İdaresi kapsamında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Asfaltlama çalışmalarımız, Lalacık ve Paşayiğit arasında devam ediyor. Paşayiğit’ten, Altıntaş’a kadar asfaltlama çalışmalarımız tamamen bitti. Yama çalışmalarımızı yapıyoruz. Muhtarlardan gelen talep doğrultusunda bir ihtiyaç varsa hemen gidermeye çalışıyoruz. Elimizde olan imkanlar doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz. Bundan bir kaç gün önce, Çamlıca’nın su sorunu ile ilgili ulaştılar. Şu anda Çamlıca’nın su boruları değiştiği için o borulardaki kullanılmayan su akıyor. Ben bu sabah muhtar ile görüştüm; borular yüzde yüz bitmiş, tekrar köy içinde ek bir çalışma var. Firma malzeme siparişi etmiş, Çamlıca’da vatandaşlarımıza temiz suyu vermeye çalışıyoruz. Su sorunu var, onu da ek bir kuyu ile gidermeye çalışacağız. Yaz döneminde köylerde 45 tane köyümüzün, yaklaşık 40 tanesinin çöpünü alıyoruz. 40 tane çöplerini aldığımız köylerde herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Her köyümüze 3-4 günde bir gidiyor. Şu anda iki arabamız birden çalışıyor, 5 tane elemanımız çalışıyor. Bazen sıkıntı yaşadığımız şeyler şu şekilde oluyor; biz kapanan belediyelerin araç gereçlerini muhtara teslim ettik. Gökçetepe, Sazlıdere’nin çöpünü alıyor. Yaz döneminde o biraz sıkıntı yaşıyor. Biz muhtarlarımızla görüşüyoruz yapabileceğimiz bir şey var mı diye. Baktık muhtarlar yetişmiyor, Sazlıdere'nin çöpünü de aldık. Yine böyle bir talep gelirse geçici olarak yardım ederiz. Mecidiye’de de aynı sıkıntı var. Muhtar köyde topluyor ancak sahile yetişmiyor. Arada Keşan Belediyesi’nin arabası geçerse alıyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği hizmet etmeye devam edecektir. Eksikliklerimiz var ama biz bunları en aza indirmeye çalışıyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ