AYGÜL KONAR

 “İHTİYAÇLAR HARFİ HARFİNE NOT ALINDI”

Çok verimli bir toplantı olduğunu dile getiren Vural: “Köylerimizle ilgili sayın valimiz Ekrem Canalp başkanlığında, sayın kaymakamımız Nuri Özder, Edirne il müdürlükleri, Keşan’daki kurum müdürlerimizle birlikte 29 tane köy ziyareti yaptık. Bu ziyaretlerimiz oldukça verimli geçti. Valimiz Ekrem Canalp, köy muhtarlarımıza sordu köy ihtiyaçlarını, notunu aldı. Önümüzdeki hafta çalışmalara hızlı bir şekilde başlıyoruz. Köyüne parke taşı isteyene parke taşı verilecek, köy konağı yapmak isteyen, bakım onarım yapmak isteyenler, mezarlık etrafını yaptırmak isteyenler, cami etrafını yapmak isteyenler oldu. Bunların hepsi önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek. Valimiz 29 tane köy gezdi ve bu köylerde bütün ihtiyaçlar harfi harfine not alındı. Kalan 16 tane köyümüzde en kısa zamanda valimiz Ekrem Canalp, kaymakamımız Nuri Özder ile gezecekler. Bizim Keşan’ımızın 45 tane köyünü bitirmiş olacak. Tam kış ayları bitmek üzereyken böyle bir çalışma yapılması köylerimizi eksikliklerimizi tespit edip hemen müdahale etmesi çok güzel. Bugüne kadar gerçekten de böyle bir şey görmedik. Yıllardan beri bu siyasetin içindeyim. İlk defa böyle verimli bir çalışma oldu. Hatta sabah saat 08.00’den gece 24.00’e kadar bu çalışmalar sürdü ve çalışmalarımızda sonuç verdi. İnşallah en kısa zamanda önümüzdeki hafta aynı hızda kalan köylerimizde hizmetler verilecek.”dedi.

“NE GEREKİYORSA YAPILACAK”

Vali Canalp’in izlenimlerinden bahseden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vali beyin izlenimleri iyi, ufak tefek istekleri oldu köylerimizin. Bu eksikliklerimizi vali bey kendileri gördü. Ne gerekiyorsa yapılacak. Talimatlar verildi, ne yapılması gerekiyorsa hepsi hızlı bir çalışmayla yapılacak. Mesela bu çalışma esnasından köylerimize yaklaşık 50 bin metre parke taşı isteği geldi. Cami etrafları, mezarlık etrafları yapılacak. Köylerimizden 5 er bin TL istek geldi. Onlarda kabul görüldü. Sayın valimiz de parayı kaymakamımızın bünyesine gönderdi.”

“CHP’DE ÇALIŞMA RUHU YOK”

Vali ile köyleri gezerken CHP’li üyelerin gelmemesini eleştiren Vural, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bunu da söyleyeyim, biz geziyoruz böyle ondan sonra CHP’liler diyor ki neden AK Parti il genel meclisleri geziyor. Onlarda gezsinler. 5 tane il genel meclis üyesi var, 5’ini de aradı kaymakamımız. Bir tane üye geldi. Bizim il genel meclis üyemiz Keşan dışında olduğu için gelemedi. CHP’den bir kişi geldi o da Türkmen köyünden sonra yarı da bıraktı. Ben her zaman söylüyorum bu CHP’de çalışma ruhu yok. Bunlarda çalışma heyecanı yok. Biz sabah saat 08.00’de başladık, gece 24.00’te bitirdik. 5 senedir böyle kaybımız oldu. Birlikte çalışsak, birlikte köyleri gezsek, eksiklikleri varsa birlikte giderelim ama maalesef ki yok öyle bir şey. Devlet gelmiş, valimiz gelmiş köy köy geziyor, kurum müdürleriyle, kaymakamımızla birlikte geziyor. Adamlar geliyor iki üç tane köy geziyor sonra çekip gidiyor. Çalışma niyetleri yok. Onun için inşallah milletimiz bu 31 Mart’ta bunları görerek karar verirler.”