Vural,“15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen darbe girişimini önlemek için mücadele eden tüm şehitlerimize, Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” diyerek, açıklamasına başladı ve söyle devam etti: “Darbe girişimine karşı çıkan polisimize, askerimize ve vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Herkes dimdik durdu ve darbe girişimini püskürttü. 15 Temmuz 2016 tarihi, Türkiye’de kara bir leke olarak anılacaktır. Millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın darbe girişimiyle indirilmek istenmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu girişimde bulunanları da, lanetliyorum. Eğer girişimde bulunan insanlar madem kendilerine çok güveniyorsa, üniformalarını çıkarıp; siyasete girselerdi ve milletin karşısına çıksalardı. Milletin parasıyla alınan silahları, tankları ve uçakları yine onlara karşı kullanarak, öldürmek kabul edilebilir ve affedilebilir bir yanı yoktur. Ben bunları lanetliyorum. Devletimiz gereken cezayı bunlara verecektir.”

MİLLET, MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI

Darbeci zihniyetin ülkeyi 40-50 yıl geriye götürmeye çalıştığını ifade eden Vural, “2016 yılındayız ve darbelere milletimiz izin vermeyecektir. Bu darbe girişiminde Fethullah Gülen’in de parmağı var. Allah bunların hepsinin belasını versin. Bunları lanetliyoruz. Devletimiz güçlüdür, Cumhurbaşkanımız güçlüdür. Biz, ölümüne kadar Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yanındayız. Millet ve demokrasi kazanacaktır. Millet, milli iradeye sahip çıktı.” diye konuştu.

İDAM CEZASININ YENİDEN GELMESİNİ MİLLET İSTİYOR

Milletin alanlarda idam konusunu yeniden gündeme getirdiğini dile getiren Vural, son olarak şunları söyledi: “Vatana ihanet eden kim varsa, idam edilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da halkın isteklerine kulak verdiklerini ve gerekeni yapacaklarını dile getirdi. İdam cezasının yeniden gelmesini millet istiyor. İnşallah da, gelecektir ve vatana ihanet edenler hak ettiği cezayı alacaktır.”