Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyesi Adnan Vural, dün düzenlediği basın toplantısında gazetemizin 12 Nisan 2016 tarihli sayısında yer alan “Edirne İl Genel Meclisi CHP’li üyelerinden Adnan Vural’a cevap” başlıklı haberde kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Saat 10.30 sıralarında başlayan toplantıda konuşan Vural, “CHP’li üyeler yaptığım açıklamadan rahatsız olmuş. Bu nedenle şahsıma cevap vermişler. Abdülaziz Çıkıkçı 2 yıl meclis başkanlığı yaptı. Bu görevinin sona ermesinin ardından artık köyleri sorunları ve eksiklikleri dinlemek için ziyaret eder inşallah. Abdülaziz Çıkıkçı, 2 yıl boyunca meclis başkanı iken Keşan’a ne yaptı? Ben bugüne kadar bir şey görmedim. Umarım bundan sonra köylerimizi takip edip, gezer. Erdinç Can arkadaşımızın, Keşan’ın tüm köylerini gezdiğini söylemiş. Bu görevi 2 yıldır birlikte yürütüyoruz. Erdinç Can arkadaşımızı, bugüne kadar hiçbir köye gittiğini görmedim. 45 tane köyün muhtarı ile defalarca köyleri gezdik. Bir tane muhtar bana, ‘Erdinç arkadaşımızın köye geldi’ diye söylemedi. Kendine bu kadar güveniyorsa neden köylere hizmet götürme birliği encümenliğine aday olmuyor? 3 yıldır Mehmet Ali Yetim aday oluyor. Bir kez de Erdinç Can aday olsun. O kadar çalıştıysan çık aday ol.” dedi.

OKUDUĞU RAPORLARIN BİR TANESİ SONUCA VARDI MI?

Açıklamasının devamında Vural şunları söyledi: “Komisyonlarda söz almadığımı söylüyorlar. Yerelde CHP iktidar olduğu için, komisyon başkanları, meclis başkanları ve il daimi encümen üyeleri CHP’den. Bu arkadaşımız 2 yıldan beri komisyon başkanlığını yapıyor. Bu güne kadar yaptığı komisyon çalışmalarının, okuduğu raporların bir tanesi sonuca vardı mı? Kürsüde kalıyor. Verdikleri önergeleri, çalışmaları takip ettiler mi? Okuyor, orada kalıyor. Abdülaziz Çıkıkçı tüm komisyon başkanlarının CHP’den olduğunu söylemiş. Yaptıkları işleri neden açıklamamış? Yaptıkları bir iş yok. Meclisin haberi olmadan bir şey yapılmadığını söylemiş. 45 bin metrekare parke taşı verdik, CHP’nin il genel meclisi üyelerinin haberi var mı? Çıkıp halkın içine girsinler. Meclis başkanı Beyköy-Erikli arasındaki yolu yaptıramadı bunlar. O yoldaki çalışmayı biz yaptırdık. Mehmet Ali Yetim, ‘Elimizde bol miktarda asfalt kırığı vardır ve ihtiyacı olan bütün köylerimize asfalt kırığı verilecektir. Hiçbir köyümüz mağdur edilmeyecektir.’ şeklinde konuşmuş. Asfalt kırığından haberleri bile yok. İlçe Başkanımız Hüseyin Boyalık, Abdülaziz Çıkıkçı ve şahsım Edirne’den birlikte dönerken İlçe Başkanımız asfalt kırığı alabilmemiz için genel sekreterimizi, milletvekilimizi, kara yolları genel sekreterimizi ve il başkanımızı aradı. Bu konu meclis gündemine bile gelmiyor. Asfalt kırığını almak için acaba nereye başvurdular? Gökçetepe sahilinde yaşanan sıkıntı Çamlıca Belediyesi’nden kaynaklanıyor. İmar değişikliği yapıyor ancak meclis kararı yok. Bölgedeki sorunun kimden kaynaklandığı belli. Şuanda vatandaş belediyenin hatasından ötürü mağdur.” dedi.

BAHANE ÜRETMEK İSTEYENLER BAHANELER ÜRETİYOR

Mehmet Ali Yetim’in sürekli olarak Beyendik Belediyesi’nin Hacıköy İçme Suyu Grubu’na alacağı borulardan bahsettiğini ifade eden Adnan Vural, şunları ifade etti: “Sadece bu konuyu söylüyor. Ne yapıp ne edip boruları değiştireceğiz. Desinler ki; ‘Bugüne kadar A köyüne şu hizmeti yaptık.’ Köylerin hepsini bir kenara bırakalım. Mehmet Ali Yetim kendi köyü Kozköy’e ne yaptı? 2 yıldır İl Genel Meclisi olarak görev yapıyorum ve hiçbir şey yaptıklarını görmedim. Beyendik’in su borusundan başka bir şey yok. Belediye Başkanı Nuran Uslu söz verdi yapacak. Yerelde iktidarda olan onlar. Gece gündüz çalışarak köylerimizin sorunlarıyla ilgileniyor, çözmeye çalışıyoruz. Hükümet tarafından bize gönderilen her kuruşu köylerimize harcamak için çabalıyoruz. Ayrıca mesire yerlerinin çoktan peşkeş çekileceğini söylemişler. Biz mesire yerlerini muhtarlıklara verme taraftarıyız. Mesire yerlerini peşkeş çekme söz konusu olamaz. Bu yerleri muhtarlara vermek için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Onlar konuşsun, biz yapalım. Bahane üretmek isteyenler bahaneler üretiyor. Ama biz iş üretiyoruz.”