Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural, yaptığı açıklamada, Erikli köyünde yaşanan su sorununun çözümü konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Erikli köyü Muhtarı Ercan Yıldız’ın köye içme suyu sağlanan depodan alınan numunede suyun sağlıksız olduğu yönünde rapor tutulduğu yönündeki açıklamasını hatırlatan Vural, “Raporun nasıl tutulduğunu tam anlamıyla bilmiyorum. Erikli köyüne yıllardan beri Koruklu’daki kuyudan içme suyu sağlanıyor. Aynı kuyudan sahile de su veriliyor. Önümüzdeki hafta konuyla ilgili olarak gereken çalışmaları yapacağız. Hangi kuyuda sıkıntı olduğunu araştıracağız. Yıllardan beri aynı kuyudan su sağlanıyor.” diye konuştu.
SU SIKINTISI SORUNU ORTADAN KALKACAK
Adnan Vural, Erikli sahiline DSİ ve Keşan Belediyesi’nin hazırladığı ortak proje ile içme suyu getirileceğini söyleyerek, “Bu proje tamamlandığı zaman köyün su sıkıntısı kalmayacak. Şuanda açık olan kuyular var ve Erikli Sahili Güzelleştirme Kooperatifi bu kuyuları köye devredecek. Böylece su sıkıntısı sorunu ortadan kalkacak. İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim de konuyla ilgili boş bir açıklamada bulunmuş. Kendisi Erikli köyüne giderek bu sorunu takip etmiş mi? Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da bir proje hazırladık. Bu sorunun çözülmesi için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Çalışıyoruz ve köylerimizin eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.