SONGÜL KONAR

“DÖVİZDE HERHANGİ BİR ARTIŞ YAŞANMASI, TÜM MALZEME FİYATLARINA YANSIYOR”

İnşaat sektörünün durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Vural, “Döviz ve faiz oranlarının artması, inşaat sektörünü etkiledi. Faiz oranları, 1.28 iken; 1.45 seviyelerine çıktığını görmekteyiz. Yaşanan durum inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiliyor ve sıkıntılı bir süreç içerisinden geçiyoruz. Maliyetlerimiz her geçen gün artıyor. İnşaat sektöründe demir ve beton gibi malzemelerin yanı sıra; 320 kalemlik malzeme bulunuyor. Dolayısıyla, dövizde herhangi bir artış yaşanması, tüm malzeme fiyatlarına yansıyor.” dedi.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CANLANMASI İÇİN FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ”

Adnan Vural sözlerini şöyle sürdürdü: “Döviz ile faiz oranlarında inşallah bir düşüş yaşanır ve konut sektörü canlanır. Türkiye’nin can damarlarından biri inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü ne kadar hareketli olursa, ekonomimizde o kadar iyi olur. Eğer döviz ve faiz oranlarında düşüş yaşanmazsa, inşaat sektörü çok zor durumda kalır. Ama hükümetimizin konut faizleri konusunda gerekli düzenlemede bulunacağını düşünüyorum. Kısacası, inşaat sektörünün canlanması için faiz oranları düşürülmeli. Faiz oranlarının 1’in altında olması gerekiyor.”

“EKONOMİ İYİ OLURSA, İNŞAAT SEKTÖRÜ CANLANIR”

Vural, sözlerini şöyle tamamladı:“Türkiye’de son süreçte, faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle, insanlar konut almama yoluna gidiyor. Konut satılmayınca da, sektör durma noktasına geliyor. Seçim sürecinin sonaermesiyle birlikte, hükümetimiz ekonomik tedbirler anlamında adımlar atacaktır. Ekonomi iyi olursa, inşaat sektörü canlanır.”