Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural, dün AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklama ile köylerdeki kilitli taş alınması ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi ayrıca Keşan’ın gündeminde olan engelsiz yaşam merkezi için ayrılan 40 dönüm yerin imara açılması konusunda hala bir gelişme yaşanmamasına tepki gösterdi.

BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ

Saat 10.00 sıralarında başlayan açıklamasına, CHP Edirne İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali Yetim’in “KÖYDES’e gönderdiğimiz para içerisinde, Hacıköy İçme Suyu Grubu’na bağlı 8 köyün küflü su içmemesi için bu boruların değişimini istedik ve bunun uygulanması için bir para çıktı. Bu boruların değişmesi için yaklaşık 204 bin TL ayrılmıştı. Fakat bu para, ‘Seçim yatırımı için köylere kilit taşı olarak dağıtıldı.’ eleştirisine cevap vererek başlayan Vural,  şöyle konuştu: “Yetim’in yaptığı açıklama boş bir açıklamadır. Kendisi Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen’inde 1 sene görev yaptı. Ancak faydalı olamadı. Hüseyin Boyalık ile şu anda uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bunun en somut örneği yıllardan beri çözülemeyen köylerdeki çöplerin toplanması konusunda, çalışmalara başladık. Biz işimizi yapıyoruz. Köylerimizin eksikliklerini gerekli yerlere iletiyoruz. Hacıköy İçme Suyu Grubu’na bağlı 8 köyün içme suyu hattı borularının değiştirilmesi işi Beyendik Belediyesi ile protokol altına alındı. Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu bu işi yapacak. Köylerimizi mağdur etmeyiz. Belediyeden alacağımız parayla borular değiştirilecek. 204 bin TL’den bahsediyor. Böyle bir şey yok. 630 bin TL para geldi ve bu gelen parayla Keşan’ın köylerine parke taşı aldık. 204 bin TL gibi bir para yok.”

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ

Yetim’in “Mercan Köprüsü’nün hasat zamanında kapatılması çok doğru değil.” eleştirisine de cevap veren Vural, “Mercan Köprüsü’nde karayollarının başlattığı bir onarım çalışması mevcut. Köprüde onarım yapılacak ve alternatif yol için çalışma devam ediyor. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İÇİN BELİRLENEN 40 DÖNÜM YER İMARA AÇILMALI

Keşan’ın engelsiz yaşam merkezine ihtiyacı olduğunu dile getiren Adnan Vural, “Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı 40 dönüm yer istiyor ve konuyla ilgili yer gösterildi. Şuanda gösterilen yer imara açılmadı. Kent Konseyi Başkanı boş işlerle uğraşacağına, bu işle uğraşsın. Keşan’a faydalı bir iş olsun. Belediye de bu işi takip etsin, tahsis edilen alan imara açılsın. Şu an bu işin sponsoru da hazır. Ancak bu arsa bir türlü imara açılmadı” diye konuştu.