AYŞİN SEÇİL GEZER

Vural, “2019 yılında yapılacak seçimlerde Edirne büyük ihtimalle bütünşehir belediyesi olacak. Bu konuda, çalışmalar devam ediyor. 25 Mart’a kadar yasalaşırsa, Edirne bütünşehir olmuş olacak. Bütünşehir olması bölge açısından son derece iyi olacak.” dedi.

YEREL YÖNETİMLER DAHA GÜÇLENMİŞ OLACAK

Adnan Vural, sözlerine şöyle devam etti: “2019 yılı itibariyle Edirne bütünşehire geçtiğinde biraz sıkıntı yaşanabilir. Ama süreç tamamlandıktan sonra daha iyi hizmetin olacağına inanıyorum. Bütünşehirle birlikte yerel yönetimler biraz daha güçlenmiş olacak. İller Bankası’ndan İl Özel İdaresi’ne gelen paralar bütünşehir olunmasıyla birlikte yerel belediyeler gelecektir. Bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

2018 YILINDA KEŞAN’IN TÜM KÖYLERİNE GEREKLİ HİZMETİ GÖTÜRECEĞİZ

Edirne’nin bütünşehir olmadan önce tüm sorunlarını İl Genel Meclisi olarak çözmeyi hedeflediklerini ifade eden Adnan Vural, “Keşan’ın köylerinde yol, alt yapı ve içme suyu olmak üzere tüm sorunları çözmek için mücadele edeceğiz. Tüm köylerimizi ziyaret ederek sorunları dinliyoruz ve yapılması gereken işler varsa onların hepsini not alıyoruz. Bütçemiz olsun olmasın İlçe Başkanımızla birlik olup sorunların üstesinden geleceğiz. 2018 yılında Keşan’ın tüm köylerine gerekli hizmeti götüreceğiz. AK Parti olarak bizim derdim hizmettir. İnşallah bütünşehir olmadan önce köylerimizin en iyi seviyeye gelmesi için çalışacağız.” şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİMİZ BU KONUDA İYİ DÜŞÜNDÜ

 “Bütünşehir olması durumunda, Edirne’den Keşan’ın en uzak köyüne gelecek hizmette aksama yaşanma durumu olabilir mi?” şeklindeki soruya cevap veren Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütünşehir ve büyükşehrin çalışmalarını birbirine karıştırmamak lazım. Çünkü büyükşehirde mevcut tüm ilçelere il hizmeti götürür. Ama Edirne bütünşehir olacağından ötürü hizmet yerelden gidecektir. Örnek vermek gerekirse; Keşan’daki tüm köyler ve beldeler, mahalle konumuna geliyor. Nüfusun artmasıyla birlikte İller Bankası’ndan gelecek pay artacaktır. Keşan için iyi olacak. Hükümetimiz bu konuda iyi düşündü. Ayrıca Orhaniye-Yapıldak köyleri arasındaki yolda çalışmalar devam ediyor. Kısacası elimizdeki imkanlar dahilinde hizmetlerimize devam ediyoruz. Milletin hizmetkarı olmayı sürdüreceğiz.”